İŞÇİ HAKLARI DAVALARINDA AVUKATIN ÖNEMİ

Harbiye Hukuk Bürosu; İstanbul’da dinamik ve alanında uzman kadrosu ile iş hukuku ile ilgili her türlü uyuşmazlık hakkında; işçi ve işveren ilişkilerinin düzenlenmesi, iş hizmet sözleşmesinin hazırlanması, fesih bildirimi hazırlanması, işe alma ve işten çıkarılmaya ilişkin uyuşmazlıkların ve süreçlerin takibi gibi durumlarda gerekli hukuki desteğin en hızlı ve doğru şekilde sağlanması, kısacası işçi ve işveren arasında çıkan anlaşmazlıkların çözümlenmesinde hukuki danışmanlık vermektedir.

Harbiye Hukuk Bürosu işçi müvekkillerimiz adına ihbar tazminatı davası, kıdem tazminatı davası, sendikal tazminat davası, iş kazası tazminat davaları, işe iade davası, kötü niyet tazminatı davası, işten çıkarılan işçinin hakları, işçinin evlilik, ölüm izin hakları ve işçi hakları konusunda hukuki destek sağlamaktadır. İşveren müvekkiller için ise iş hizmet sözleşmesinin hazırlanması, iş sözleşmesinin fesih bildirimi hazırlanması ve yasal mevzuata uygunluğu, işe iade, kötü niyet, işçinin ihbar ve kıdem tazminatı, iş kazasından kaynaklı tazminat ve ceza davalarının takibi, İşçi ve iş yeri güvenliği konusunda yasal mevzuata uygunluk gibi kısacası İş Kanunu kaynaklı tüm uyuşmazlıklarda işverenlere destek sağlanması ve işveren temsilcisi olarak iş davalarının takibi ve sonuçlandırılması süreçlerinde her türlü hukuki desteği sağlamaktadır.

İŞÇİ AVUKATININ HİZMET KAPSAMI NELERDİR?

İşçi Avukatı, iş davalarında işçinin vekilliğini üstlenmekte ve işçinin iş kanunundan ve toplu sözleşmelerden kaynaklanan haklarının korunması adına her türlü hukuki desteği sağlamakta olan avukattır. İşçi Avukatı, işverence haksız yere işçinin işine son verilmesi, işe iade süreçleri, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötü niyet tazminatı, izin ve ücret alacakları gibi haklarının kaybının önlenmesi adına birçok durumda işçinin yanında haklarının savunuculuğunu yapmaktadır. İşçi hakları ile ilgili olarak Harbiye Hukuk Bürosu bünyesindeki İş hukuku avukatı ekibimizin hizmetleri şu şekildedir;

  • İhbar, kıdem, işe başlamama tazminatı ile ilgili dava açılması ve takibi süreci
  • Mobbing ve kötü niyet tazminatlarına ilişkin davaların açılması ve takibi süreci
  • Fazla mesai ücretleri ve yıllık ücretli izinlerin kullandırılması ve hesaplanması
  • Yıllık izin ücreti, ulusal bayramlar, resmî tatil ve hafta tatil ücretleri, sair ücreti, sefer primi vb. gibi ücret alacakları ile ilgili davaların açılması ve takibi süreci
  • Eşit Davranmama ve Ayrımcılık Tazminatı
  • Sigortasız çalıştırılan işçiler için hizmet tespit davası, kaza, yaralanma, ölüm veya iş görmezlik durumlarına ilişkin davaların açılması ve takibi, prim tespiti davası, geçersiz fesih nedeniyle işe iade davası ve bundan kaynaklı alacaklar
  • İş sözleşmelerinin hazırlanması
  • Olası davalarla ilgili takip ve önleyici yasal adımların atılması

Yukarıda saydığımız ve daha birçok konuda işçi ile işveren arasındaki uyuşmazlığın mahkemeye taşınması ve akabinde işveren kayıtlarının doğru ve etkin biçimde kullanılarak; tazminat ve diğer ücret taleplerine karşı haksızlığın önüne geçilmesi ve işçinin herhangi bir hak kaybı yaşamaması adına Harbiye Hukuk Bürosunun deneyimli İş Hukuku avukatlarından hukuki yardım alınması önem arz etmektedir.

Harbiye Hukuk Bürosu alanında uzman ve deneyimli kadrosuyla ile İş Hukuku ve Aile Hukuku başta olmak üzere Gayrimenkul Hukuku, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku, Miras Hukuku alanları olmak üzere, Sözleşmeler, Ticaret Hukuku, Bilişim Hukuku, Spor Hukuku, Sağlık Hukuku ve Rekabet Hukuku gibi birçok alanda, Avukatlık ve hukuki danışmanlık faaliyetleri yürütmektedir.

Harbiye Hukuk ve Danışmanlık, uzun yıllara dayanan tecrübesi ile gerek ulusal gerekse uluslararası alanda faaliyet gösteren müvekkillerine hukukun birçok farklı alanında danışmanlık ve dava takibi hizmetleri veren bir hukuk bürosudur. Büromuz farklı uzmanlık alanlarında akademik başarı göstermiş profesyonel avukatlardan oluşmaktadır. İstanbul iş hukuku avukatı için avukat kadromuza iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

X (Twitter) Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.