İnfaz ve Koruma Memuru Kurumlar Arası Geçişi Hakkında Merak Edilenler

İNFAZ VE KORUMA KORUMA MEMURLARI KURUMLAR ARASI GEÇİŞİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

    Herhangi bir devlet kurumunda çalışırken, yine devletin başka bir kurumuna geçiş yapmak için kullanılan terimdir kurumlar arası geçiş. Kurumlar arası geçiş yapabilmek için gerekli şartları taşımanız gerekecektir. Biz burada Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Bünyesinde Çalışan infaz ve Koruma Memurları’nın Kurumlar arası geçiş yapılabilme durumlarını ele alacağız...

   Bu şartlar;

İnfaz ve Koruma Memurunun Kurumlar Arası Geçiş İsteklerinde İzlenecek Yol Nedir ?

   İnfaz ve Koruma Memurluğundan  başka bir kuruma geçmek isteyen kişi, geçmek istediği kuruma bir dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Dilekçede kurumu, sicil numarası, unvanını, öğrenimini, atanmak istediği bir birim, unvan, il varsa bunlara yer vermesi gerekmektedir. Hizmet süresini belirtmesi ve derecesini de belirtmesi fayda teşkil edecektir.

İnfaz ve Koruma Memurunun Kurumlar Arası Geçişte Hangi Şartları Taşımalı ?

1-       Yeniden Kpss Ye Girmiş Ve Bir Kuruma Atanmış Olmak.

2-       Aday Memurluk Süresini Tamamlamış Olmak.

Yeniden Kpss Ye Girmiş Ve Bir Kuruma Atanmış Olmak Nedir ?

   Konuyu biraz daha açacak olursak yeni bir kpss’ye neden ihtiyaç vardır ve  Kpss ye girerken nelere dikkat edilir öncelikle bu konuya açıklık getirelim önce. Şimdi almış olduğumuz Kpss-B puanı ile öncelikle yeni bir kadroya atanma durumumuz olmuyor. Eğer ister isek farklı bir alan olan Kpss- A kadrosundan Sınava tekrar girebiliyoruz yada bir sonraki yeni Kpss- B sınavını bekliyoruz ve onunla istediğimiz ve şartlarımızın tuttuğu kuruma başvuruda bulunabiliyoruz.  

Aday İnfaz ve Koruma Memuru Kurumlar Arası Geçiş Yapabilir Mi ?

Aday memurluk süresinin ne kadar olacağı 657 sayılı Kanun'da düzenlenmiştir. Kanunun 54'üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki düzenleme şu şekildedir:

"Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." Bu madde tüm devlet memurları için geçerli olduğu için biz soruyu aday infaz ve koruma memurları içinde hayır olarak bilginize sunuyoruz.

   Çalıştığınız kurumdan Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Yeni bir Kpss Sonucu ile başvurduğunuz ve kazandığınız kuruma başlamak için öncelikle Yeni kazandığınız kurum sizden işe başlamak için gerekli evrakları isteyecektir. Sizde halen bir kurumda İnfaz ve Koruma Memuru olarak çalıştığınızı ve şu an çalışmış olduğunuz kurumdan muvafakat alınması gerektiğini bildirir bir dilekçe yazacaksınız. Devamında yeni kurum şu an çalışmakta olduğunuz kurumadan  muvafakat isteyerek işlemler başlayacaktır. Eğer sonuç olumlu olursa bu çok zor yeni görevinize başlarsınız lakin Sonuç  olumsuz olarak gelirse bu olumsuz sonucu yazılı olarak size bildirirler. Bundan sonraki işlemler şu şekilde olacaktır. Geçmek istediğiniz kurum ve bölümde daha faideli olacağınızı, almış olduğunuz eğitimin başvurmuş olduğunuz bölümle uyuştuğu vs o bölüme geçişinizde sizi haklı kılacak özelliklerinizle ve tabiki mezun olunan bölümden diploma vs elinizi güçlendirecek evraklarla, Yeni kuruma verilen red kararının size bildirilmesinden 60 gün içerisinde   idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma ve iptal istemli dava açacaksınız iş yoğunluğuna göre 15 gün ile 30 gün arasında sonuç gelecektir.Gelen Sonuç olumlu olursa amenna ama olumsuz olursa davanızdaki haklılığınız ve emsal kararları davanız ekinde sunduğunuzda yani elinizi sağlam tututuğunuzda kurumunuzun vermiş  olduğu kurumdan gitmenize engel teşkil eden muvakafat verilmemesine diye verilen Yürütmeyi Durdurma kararını  iptal ettirebilmektesiniz. Karar  buradanda olumsuz gelmiş ise eğer üst merci olan Danıştay’a , idare mahkemesi tarafından verilen red kararının temyizi için 30 gün içerisinde başvuruda bulunabilirisniz. Sonuç iş yoğunluğuna ve işin çetrefilli oluşundan dolayı sanırım 6 ay ile 2 yıl arasını bulabilmektedir tahmini. Buradan çıkan sonuç kesinleşmiş karardır .  Bu karar ile kurumunuz artık muvafakiyet verecek ve sizde yeni kurumunuzda göreve başlayacaksınız.

Memur olan bir kişinin istifa ederek KPSS'ye girme imkanı varmıdır ?

    Evet ilk bakışta neden bu kadar şeyle uğraşıyoruz istifa edip başlayalım diyeceksiniz lakin devlet memurluğu kanununda da bunun için bir engel var. Nedir o engel onu açıklayalım.

-          657 sayılı Kanuna göre, bir memur eğer usulüne göre istifa etmiş ise 6 ay; usulüne uymadan istifa etmiş ise en az bir yıl geçmeden tekrar memur olamamaktadır. Buna bekleme süresi denmektedir.    

-          Devlet memuru istifa isteğini yazılı olarak kurumuna bildirmektedir. Kurum, bu isteği bir ay içinde karar bağlar. İstifanın kabul edilmesine dair bir onay alınır. Bu onayda " tarihinden geçerli olmak üzere çekilme isteğinin kabulü " şeklinde bir tarih yer alır. Bu onay ilgili memura tebliğ edilir. 6 aylık ve 1 yıllık bekleme süreleri bu tarihte başlar.     

-          İstifada Son Tarih Hesaplaması     

-          Önce şu hususlara çok dikkat etmek gerekmektedir: KPSS'de üç önemli tarih vardır. Birincisi sınava girildiği tarih, ikincisi boş kadroların açıklandığı tarih, üçüncüsü ise yerleşen kişinin yerleştiği kurumca atamasının yapıldığı tarih. İstifa eden bir Devlet memurun, belirli bir süre yeniden memur olmamasına dair sınırlayıcı düzenlemenin son tarihi, yerleştirme yapılan kurumun atama onayındaki tarihtir.

İnfaz ve Koruma Memuru’nun KPSS'ye girmesi için istifa etmesine gerek yoktur. Ancak, istifa etmeyi düşünen memurların, istifasının kabulü ile başlayan memur olamamasına ilişkin sınırlamanın ilk ve son tarihini iyi hesaplaması gerekmektedir.

                                                          ÖNEMLİ HUSUSLAR...

1-Devlet memurunun kurumlar arası naklinde kurumların muvafakati esastır.

2-Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alınması, Daire Başkanı ve üzeri görevlere atanacaklar engel teşkil etmektedir.

3- Mevzuat bağlamında, uyarma ve kınama cezası alınmasının naklen atanmaya mani bulunmamaktadır. Ancak, bazı kurumlar talepleri değerlendirirken, kişinin daha önce disiplin cezası alıp almadığına bakabilmektedir.

Not:Her zaman olduğu gibi bu günkü soru/cevap bölümümüzde de merak edileceğini düşündüğümüz bir konu olan infaz ve Koruma memurlarının kurumlar arası geçişi hakkında merak edilenleri sizler için kısa kısa derlemeye ve yorumlamaya çalıştık umarım faideli olacaktır. Eksikliğini gördüğünüz konuları lütfen iletiniz...

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tubaeldemir3@gmail.com 6 yıl önce

Yeniden kpss ye girmek gerek dediniz peki kpss den alacagimiz puanda önemli mi ne kadar puan almamız gerekli ?

Misafir Avatar
umut 5 yıl önce @Tubaeldemir3@gmail.com

ikm katiplikten daha mı zor hocam? neden?

Beğenmedim! (0)
Avatar
savaş 6 yıl önce

ben 3 aydır sözleşmeli infaz koruma memuruyum yeniden kpps ye girdim önümüzdeki katiplik mülakatına girebilirmiyim eğer ki kazanırsam geçiş yapabilirmiyim bu konuda yardımcı olursanır sevinirim

Misafir Avatar
Gökçe 5 yıl önce @savaş

yerinde olmak isterdim valla. katipliğe geçilir mi yahu geçer geçmez pişman olursun

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
Oğuz 6 yıl önce @savaş

hayır yapamazsın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali 6 yıl önce

İnfaz koruma memurlugundan kurum değişikliği yaparak imam olmak mümkün müdür teşekkür ederim.

Avatar
Alp 5 yıl önce

aydinlatici bir yazi

Avatar
beytug466@gmail.com 5 yıl önce

kpssden kazanmadan kurumlar arası geçişte sözleşmeli ikm ye muvafakat verilirmi

Avatar
Yönetici 5 yıl önce @beytug466@gmail.com

kurum bırakın sözleşmeliyi kadrolu personele bile muvafakat verme konusunda imkan tanımıyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
mehmet 5 yıl önce

5 yıl uzman cavuşluk yaptm sözleşmeli infaz koruma memuruyum.zabıtaya geçiş hakkım varmı saygılar

Avatar
Yönetici 5 yıl önce @mehmet

maalesef mehmet bey kadrolu olsanız dahi muvafakat alabileceğinizi sanmıyorum zabıta içişleri bakanlığına bağlı yanılmıyorsam o yüzden baya baya zor diye düşünüyorum ben. benim tavsiyem söşleşme yenilemeyerek ya da istifa ederik zabıta olabilme yöntemlerini denemeniz yönünde olacaktır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ali 5 yıl önce

Peki ayni KPSS puanıyla tercih yaptıysam geçebilir miyim

Avatar
Abdurrahman 5 yıl önce

Branşım hemşirelik infaz koruma memuruyum hemşirelik bölümüne kpss şartsız geçiş yapabilir miyim?

Avatar
Yönetici 5 yıl önce @Abdurrahman

abdurrahman bey sözleşmelilerde böyle bir ihtimal yok lakin kadrolularda ise durum pek farklı değil bir kaç konu haricinde nedir o derseniz ara ara kurum içinde ünvan değişikliği sınavları olmakta eğer hemşirelik mezunu olmanız sağlık memuru olabilmeniz için yeterli bir koşul ise kurum içinde sağlık memurluğuna ğeçebilirsiniz onun haricinde pek mümkün görmüyorum.

Beğenmedim! (0)