İnfaz ve Koruma Memurlarına 3. ve 4. Dereceli Kadrolara Atanabilme - Yeşil Pasaport Alabilme Hakkı Verildi

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Yükseköğretim Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Edinilen bilgiye göre, Adalet Bakanlığı'nın infaz ve koruma memurlularının 3. ve 4. dereceli kadrolara atanabilmesine yönelik talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile 3. derece kadrodan 500, 4. derece kadrodan 500 olmak üzere toplam bin tane infaz ve koruma memuru kadrosu tahsis edilmesi ile bu kadrolara atanabilecek.

MAAŞLARDA 560 LİRA ARTIŞ OLMASI BEKLENİYOR

İnfaz ve koruma memurlarının 3. ve 4. dereceden kadrolara atanmasına imkan tanınması nedeniyle tazminat kararnamesi nedeniyle kadrolu personelden kapsama giren 16.359 infaz ve koruma memurunun maaşlarında 560 lira artış olması bekleniyor.

2022 yılı 1. dönem katsayıları göz önüne alınarak 18 Mart 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile,  infaz ve koruma memurlarının kadro derecelerinin artık 5'in altına düşebiliyor olması nedeniyle şartları tutan personelin maaşlarına yansıyacak fark, resmi olmayan bilgilere dayanarak yapılan hesaplamalar doğrultusunda tahmini aşağıdaki gibi olacaktır.

Brüt : 559,18 TL

2008 Ekim öncesi göreve başlayanlar -  Net : 554,94 TL 

2008 Ekim sonrası göreve başlayanlar - Net : 476,65 TL

YEŞİL PASAPORT HAKKINDAN FAYDALANACAKLAR

Karar ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan ve şartları tutan lakin ilk aşamada 500 kişi ile kısıtlanmış kadro sayısı, boş kadro tahsis edildikçe sırasıyla verilmeye devam edecek. Eş zamanlı olarak kadro sırası bekleyen personel de yeşil pasaport  hakkından yararlanabilecektir.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
657 4b 3 yıl önce

30.000 sözleşmeli ikm ler 7 yıldır kadro bekliyor.

Avatar
GARİBAN İKM 2 yıl önce

sözleşmeli sayısı kadroluya yetişti. kadro bekliyoruz.

Avatar
Bkt 2 yıl önce

Cumhurbaşkanının resmi gazetede ilânı ile verileni işin içinde maddi iyileştirme olunca ertesi gün iptal etmeyi nasıl izah edersiniz merak ediyoruz.

Avatar
abdullah gökdemir 2 yıl önce

kadro alan infaz koruma memuru maaş olarak infaz koruma baş memurunu geçti.üstüne üstlük infaz koruma baş memurlarını yönetmelik aleyhte geçmişe uygulanarak rotasyona uğratıldı .hukuktan uzaklaşınca bakkal dükyanımı,devletmi yönetiyorlar diye düşünüyoruz

Avatar
murat arslan 2 yıl önce

35 senedir inf koruma memuru olarak çalışmaktayım 2/6 derecedeyim yeşil pasaport almak için muracat ettim bakanlığa 3ay içinde hak eden bütün pesonele verilecek dediler halen bi şey çıkmadı muracat edip alan varmı teşekürler

Avatar
ikm 2 yıl önce

ne yazık ki bakanlık kadro sırası bekleyen personele yeşil pasaport hakkı vermiyor. eğer ki 500 500 kadro açılırsa, emekliliğe yakın ancak sıra gelir. verilen müjdelerin altı boş çıkıyor hep

Avatar
hasan 2 yıl önce

yaklaşık 10 aydır sıra bekliyorum. pasaportu almak için sıra beklemek hiç te hoş değil