Ticaret Bakanı Ömer BOLAT Açıkladı: Motosiklet Fiyatları İçin Düzenleme Yolda

Zam ve fiyat artışları Türkiye gündeminin vazgeçilmez bir parçası oldu. Günümüzde neredeyse her gün bir zam haberiyle karşınıza çıkıyoruz. Özellikle de otomobil fiyatları neredeyse her ay olumsuz yönde güncelleniyor. Ne yazık ki bu durum motosiklet fiyatları için de geçerli.

Araba kadar yüksek vergi dilimlerine sahip olmamasına rağmen fiyatlar konusunda otomobillere meydan okuyor. Ancak bu durum değişecek gibi duruyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuyla ilgili düzenlemenin yolda olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar…

Motosiklet Fiyatları Düzenlemesi Geliyor!

Bildiğiniz üzere ülkemizde uygulanan zamlar ve kötü piyasa şartları daima doğal nedenlerden dolayı yaşanmıyor. Bazen de sadece fırsatçıların kurbanı oluyoruz. Bu durum geçtiğimiz yıl kontrolden çıkma noktasına geldiğinde bakanlık duruma el atarak 6 ay ve 6 bin kilometre uygulamasını getirdi. Buna göre bir otomobilin ikinci el olarak satılması için bu iki şarttan birini yerine getirmesi zorunlu oldu.

Düzenleme her ne kadar tüm sorunları çözmese de fırsatçıların önünde bir engel olmayı başardı. Şimdi ise artan motosiklet fiyatları hakkında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, benzer düzenlemenin motosiklet sektörü için de yapılabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada Bolat, “Motosiklet de bir otomotiv sektörü aracı. O konuda da çalışıyoruz. Halihazırda yoğun denetimler ve cezai uygulamalar var. Motosikletlere yönelik bir düzenleme noktasında arkadaşlarımız sektör temsilcileriyle birlikte çalışıyor. Orada da fiyat düşüşlerini ve düzeni sağlayacağız” dedi.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

X (Twitter) Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.