Sarıkamış Şehitleri Kars T Tipi Kapalı Cezaevinde Anıldı

Sarıkamış Harekatının 103. Yılı dolayısıyla Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda anma etkinliği düzenlendi.
Kars T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda, 1. Dünya savaşında Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı ve Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılında ecdadı unutmamak için Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, İl Müftülüğü ilahi gurubu, infaz koruma memurları ve hükümlüler tarafından anma etkinliği yapıldı.

 

Şehitlerin ve gazilerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Kuran tilaveti ardından hatim duası ve sinevizyon gösterisiyle devam etti.

 

Sinevizyonda yayınlanan ‘‘Sarıkamış’ta O Gece’’ belgeseli: Türk askerinin Sarıkamış Harekatı'nda sergilediği üstün cesareti, sabrı, ve metaneti çetin doğa koşullarına ve tüm yokluklara karşın verdiği mücadeleyi anlatması izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.


 
Sarıkamış şehitlerine ithafen müzik şöleninde bulunmak üzere Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi müzik grubu mini bir konser verdi.

 

Günün anlam ve önemini belirtmek üzere Kurum İdare memuru Eren Gümüşalan, Sarıkamışta vatan sevgisi ve milli benlik duygusu ile atalarımızın göstermiş olduğu fedakârlıkları ve vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları dile getirdi.

 

Program sağlık memuru Mustafa Parlak’ın “Beyaz Hüzün Sarıkamış” isimli şiiri okuması ve İl Müftülüğü İlahi gurubunun dinletisinin ardından Şehitler için yapılan dua ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.