İşyurtları Daire Başkanı Murat ATAN Yeni Üniformalar İle İlgili Twitter'dan Paylaşım Yaptı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Daire Başkanı Murat ATAN infaz ve koruma memurları için tasarlanan yeni üniformaların hazırlandığı ve değerlendirirlmesi için CTE Genel Müdürlüğüne gönderildiği bilgisini sosyal paylaşım platformu twitter'dan paylaştı. ATAN paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

.

.

.

İŞYURTLARI TARAFINDAN CTE GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERİLEN YAZI

(İşyurtları Daire Başkanlığı)                                                   

Sayı : 80991725--E.2012/9219                                                                                                                                                                                                            08/05/2019
Konu : Kıyafet Tasarımı


CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE


Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül Başkanlığında 12/08/2018 tarihinde gerçekleştirilen birim amirleri toplantısında infaz ve koruma memurlarına yönelik kıyafet iyileştirme çalışması yapılması talimatı verilmiştir.


İnfaz ve koruma memurluğu, yüklenmiş olduğu misyonu gereği önemli bir kamu görevini ve sosyal sorumluluğu temsil etmektedir. Bu görevi ifa eden personelin kıyafetleri de gerek mensubu bulundukları teşkilatın ciddiyetini yansıtması gerekse de personelin aidiyet ve sahiplenme duygularım geliştirmesi ve iş disiplini konusunda motive edici olması bakımından son derece önemli bir husustur. Bu hususlar dikkate alınarak Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından infaz ve koruma memurlarına yönelik kıyafet iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.


Bu çalışma sürecinde; Kurumumuz tekstil mühendisleri tarafından saha çalışması yapılarak yapılan görevin özelliği, görev yapılan kurumların fiziki koşulları, ergonomi ve mevsimsel unsurların yanı sıra personelin ihtiyaçları, talepleri ve beklentileri de dikkate alınarak dış paydaş ile tasarım çalışmaları yürütülmüş ve personeli merkeze alan, çözüm odaklı bir yol izlenmiştir.


Bu süreçte; yeni model çalışmaları, ergonomi ve görsellik de göz önüne alınmış, personel beklentilerini karşılayacak şekilde; yenilikçi ve modern bir bakış açısı ile ele alınmıştır. Genel olarak üniformalarda yaşanan renk solması ve yıkama sonrası boyut değişimi problemini gidermek amacıyla uygun özellikte kumaş seçimi yapılarak mevcut sorunlar giderilmeye çalışılmıştır. Üniformalarda kullanılan aksesuarlar görünümün yanı sıra ürüne kullanım noktasında kolaylıklar sağlayacak şekilde seçilmiştir. Yine numune ürünlerin üretimi aşamasında kalıp ve dikim parametreleri üzerine iyileştirmeler yapılarak mevcut üniformalardaki kalıp ve dikim parametrelerinden kaynaklı sorunların da önüne geçilmeye çalışılmıştır.


İnfaz ve koruma memurları kıyafetlerinin iyileştirmesine yönelik yapılan tasarım çalışmalarına ait numune üretimler ekte gönderilmiş olup, yapılan çalışmaların tarafınızca değerlendirme işlemlerinin tamamlanması sonucunda, nihai kararın bildirilmesi ile çalışma bittikten sonra numunelerin Başkanlığımıza iade edilmesi hususunda;
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
 

                                                            Murat ATAN

                                                                     Hâkim

                                                                    Başkan
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ikm 5 yıl önce

ilk aşamada ürettiğiniz botları kimse giymiyor haberiniz olsun. :) yds nin botundan sonra at dan in, eşeğe bin olduk. şimdi üniforma değişiyor inşAllah botlor gibi olmaz.

Avatar
ikm 5 yıl önce

içişleri bakanlığı üniforma ve ekipman kalitesi olarak adalet bakanlığından bir ışık yılı önde gitmektedir. sadece orman bekçilerinin kalitesini yakalayalım o da yeter.

Avatar
mamudo 5 yıl önce

adalet çalışanları olarak asker ve polis'in kıyafetlerinin kalitesinde, eşdeğer kıyafet giymek istiyoruz. kaliteli cezaevlerinde üretilmeyen ve mahkumun üretmediği.....