MHP Kırıkkale Milletvekili Halil ÖZTÜRK'ün, TBMM de yaptığı 2020 Yılı Plan ve Bütçe görüşmelerindeki konuşmasında infaz ve koruma memurlarının özlük haklarındaki sıkıntıları ile alakalı konuşma yapmış, yapılan konuşmanın metni ve görüntülerine aşağıda yer verilmiştir. Sayın vekile biz infaz ve koruma memurlarına vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ederiz. 

Milletvekili ÖZTÜRK'ün İnfaz ve Koruma Memurlarıyla alakalı yapmış olduğu konuşma metni

 “Bize göre meslek olarak nitelendirilmesi gereken ve öncelik olarak sorunlarına çözüm bulunması gerekenler infaz koruma memurlarıdır. Bugün sayıları yaklaşık 70 bine ulaşan infaz koruma memurları 7 gün 24 saat esasına göre çalışmakta, milli ve dini bayramlarda ve diğer resmi tatillerde nöbet tutmaktadırlar. Görevleri esnasında yangın, isyan, kavga gibi müşkül durumlarla uğraşmanın yanı sıra x-ray, duyarlı kabin ve diğer radyasyon yayan cihazlara muhattap kalmaktadırlar. Nöbetleri boyunca tutuklu ve hükümlülerin talihsiz etkilerine maruz kalan İnfaz koruma memurları emekli olduklarında bile mahkum yakınlarının fiziki tehditleri ile karşı karşıya kalabilmektedirler. Esasında jandarma personeli dışarıdan güvenliği ve asayişi sağlarken infaz koruma memurları cezaevlerinde güvenme asayişi sağlamaktadırlar. Bu bakımdan öncelikle güvenlik güçlerimizin sahip olduğu özlük ve güvenlik şartları infaz koruma memurları ve ceza ailenizin diğer personellerinin sağlanabilmelidir. bunun yanı sıra sözleşmeli infaz koruma memurlarına kadro verilmesi yeterli mesai ücreti verilmesi yıpranma hakkı tanınması rotasyona tabii çalışma hizmetinin getirilmesi lojman ve kreş imkanı sağlanması ve en önemlisi emekli olduklarında yeterli emekli maaşı alabilmeleri sağlanmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.