İnfaz ve Koruma Memurları'nın Gözü Salı Günü Meclis'te Olacak !

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in vermiş olduğu, sayıları 70 bini bulan infaz ve koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’na geliyor. Teklif yasalaşırsa; ‘genel idari hizmetler’ sınıfı altında görev yapan infaz ve koruma memurları, ‘emniyet hizmetleri’ sınıfına dahil edilerek ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirilmeler yapılmış olacak.


Atila Sertel’in TBMM’ye vermiş olduğu kanun teklifi, Meclis İçtüzüğü’nün 37’nci maddesi gereğince 9 Kasım 2021 Salı günü Genel Kurul’da görüşülecek. Zor mesleklerden birinin de infaz ve koruma memurluğu olduğunu belirten Atila Sertel, pandeminin başlangıcı ile beraber cezaevlerinde başlayan izole sürecinde fedakarca çalışan infaz ve koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirecek her çeşit adımın desteklenmesi gerektiğini söyledi.
 


“PARTİLER ÜSTÜ MESELE”

Atila Sertel, yapmış olduğu açıklamada, infaz ve koruma memurları için vermiş olduğu kanun teklifi hakkında şunları söyledi:

“Zor şartlarda çalışan infaz ve koruma memurları, evvela büro memurlarının da içerisinde yer aldığı ‘genel idari hizmetler’ sınıfından ayrılarak ya kendilerine farklı bir sınıf ihdas edilmesini veya emniyet hizmetleri sınıfında yer almayı istiyor. Bu hak ettikleri sınıflandırma ile beraber özlük haklarının önemli bir bölümüne kavuşmuş olacaklar. Bunun yanında, sözleşmeli-kadrolu personel ayrımının ortadan kalkması, görev tanımlarının netleştirilmesi, yıpranma hakkının geriye doğru işletilmesi, tüm personele 3600 ek gösterge verilmesi ve fazla mesai durumunda ücret hakkı tanınması gibi çok sayıda sorun ve talepleri var. Hapishanelerde zor şartlarda görev yapan infaz ve koruma memurları bazen öldürülüyor bazen dövülüyor, bütün bunlara rağmen özveriyle görev yapıyorlar. İstedikleri, iktidarın kendilerini duyması, sorunlarına çözüm üretmesi. Partiler üstü gördüğüm bu kanun teklifinin, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla 9 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edileceğine inanıyorum.” dedi.

Kanun teklifi kabul görür ya da görmez bunu vekillerin oyları belirleyecek lakin biz infaz ve koruma memurlarının görmezden gelinemeyecek kadar önemli sorunlarından biriside tıpkı bir polis memuru gibi görev ifa edip "Genel İdare Hizmetleri" sınıfında çalıştırılmaktır diyebiliriz. Umarım bu kanun teklifine gerekli hassasiyet gösterilir ve yaptığımız iş ile örtüşen bir bir hizmet sınıfına dahil oluruz.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.