Herkes Ramazan'ı, Bayramı Ailesiyle Geçirdi ; Cezaevi Personeli Hariç !

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların koronavirüs'ten etkilenmesini engellemek maksadıyla, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun 30 Mart 2020 itibariyle aldığı karar ile büyük çoğunlu cezaevi ve okul yurtları olmak üzere pansiyon vb yerlerde izolasyonda bulunan Türkiye genelindeki 70 bin civarındaki personelinimizin 2 aydır devam eden izolasyon sürecinin Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiylede ailesinden ve sevdiklerinden ayrı kalmalarının verdiği üzüntüye 4 günlük ramazan bayramınında eklenmesi üzüntülerini bir bir kat daha artırmıştır. Bu vefakar ve emektar personelin geçmişten günümüze hakettiği gerek maddi gerekse manevi değerin tam anlamıyla gösterilememiş olması bu sürecin önde gelen kahramanlarından olmaları,  yapılmasını umduğu istekleri karşısında alışılagelmiş ve her daim rahatsızlığını duyduğu ve dillere pelesenk olan " Cezaevi Personeli Hariç ! " durumunun dolaylı da olsa maalesef bir kez daha yaşanmış olması iletişim kurduğumuz, görüştüğümüz çoğu cezaevi personelini derinden üzdüğü bilinmelidir.

Kimi Ceza İnfaz Kurumlarında personel kurum içerisinde izolasyon sürecini tamamlamakta kiminde ise görevlerini ifa edip okul yurtlarına geri dönmekte. Kurumlardaki personel sayısıyla orantılı olarak çeşitli izolasyon yöntemleri uygulanmaktadır.

Personel arkadaşlarımız gerek özlük gerekse manevi haklarını tam anlamıyla alamadıklarını her platformda dile getirmekte. Bu süreçte olduğu gibi ailesinden ve sevdiklerinden ayrı çalışan personelimizin, bundan sonrası içinde verilen her görevi her daim vefakarca, fedakarca, layıkıyla ve hakkaniyetle yapacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. 

Hastalığın son bulduğu, izolasyonun kaldırılarak personelimizin bir an evvel ailesiyle kavuştuğu, gerek özlük gerekse manevi haklar bakımıdan yapılacak reformlarda " Cezaevi Personeli Hariç " ibaresinin olmadığı bir çalışma hayatı dileklerlerimizle...

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.