AK Parti'den Af Yasası ile İlgili Son Dakika Açıklaması! Ceza İnfaz Yasası Nasıl Olacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yüz binlerce kişinin merakla beklediği ceza infaz düzenlemesini TBMM'ye teslim etti. Özkan, düzenlemeye ilişkin TBMM'de bir de basın toplantısı düzenledi. Özkan yaptığı açıklamada, 70 madde olduğunu belirtti. Toplamda 90 bin kişinin düzenleme kapsamına girdiğini belirten Özkan, kapsam dışı suçları da tek tek açıkladı.

Tefecilik ve örgüt kurma suçlarının tavan ve taban sürelerinde artışa gidileceği de kamuoyu ile paylaşıldı. İşte AK Partili Özkan'ın infaz yasası ile ilgili açıklamaları:

AK Parti Grup Başkanvekili Cahi Özkan, yüz binlerce kişinin merakla beklediği ceza infaz düzenlemesini TBMM'ye teslim etti. Özkan, düzenlemeye ilişkin TBMM'de bir de basın toplantısı düzenledi. Özkan yaptığı açıklamada, 70 madde olduğunu belirtti. Toplamda 90 bin kişinin düzenleme kapsamına girdiğini belirten Özkan, kapsam dışı suçları da tek tek açıkladı.

Tefecilik ve örgüt kurma suçlarının tavan ve taban sürelerinde artışa gidileceği de kamuoyu ile paylaşıldı. İşte AK Partili Özkan'ın infaz yasası ile ilgili açıklamaları:

"Bazı suçlarda kamu düzenine verilen zarar göze alınarak cezaların artırılması öngörülüyor." diyen Özkan, tefecilik ve örgüt suçuna dikkat çekti. Özkan, "Toplumda büyük zarar oluşturan tefeciliğin cezası artırılacak. Amaçlı suç örgütü kuranların cezalarının tavan ve tabanını 2 yıl artırıyoruz." dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİKTE SÜRE ARTIYOR

Özkan'ın açıklamaları şöyle:

2 yıllık denetimlik süresini 3 yıla çıkarıyoruz.

İyi hal değerlendirmeleri otomatik sistemden çıkarılarak, oluşturulan gözlem ve idare komisyonunun kararına bağlanmaktadır.

Kadınlar, yaşlılar, çocuklu anneler ve hastalar için de düzenlemeler öngörüyoruz.

Kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarda konutta infazını mümkün hale getiriyoruz.

65 yaş üstü olanlar ve 0-6 yaş arası çocuğu olanlara konutta infaz geliyor.

SORU-CEVAP

Kaç kişi yararlanacak?

Şuanda geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 45 bin kişi bundan yararlanıyor. Ayrıca, salgın hastalık nedeniyle açık cezaevinden konutta cezaya geçecekler olanlarla birlikte bu sayı 90 bini buluyor.

Ne zaman görüşülecek?

"Perşembe günü Adalet Komisyonu toplanır. Gelecek hafta başında da bir aksilik olmazsa Genel Kurul'da görüşeceğiz. Diğer partilerin görüşlerini önemsiyoruz."

Açık cezaevindeki izin durumu nasıl olacak?

"Kovid-19 kapsamında yapılan izin düzenlemesi var. Açık cezaevinde var olan izin müessesinin kapsamını genişletiyoruz. Açık cezaevinde kalanlar 2 ay izinli sayılacak. Kapalıda olup da açık cezaevine gelenler de bunlardan yararlanacak. İzin hakları şu anda da yasal olarak var. Denetimli serbestlik ve şartlı tahliye sürelerinde bir hukuka aykırı davranışta bulunurlarsa cezalarını yatmak için geri geleceklerdir. Sıkı şekilde takip edilecekler."

İstisna olan suçlar tüm düzenlemelerde kapsam dışında olacaklar.

UYUŞTURUCU, İSTİSMAR VE TERÖR SUÇLARI KAPSAM DIŞI

AK Parti ve MHP, cezaevlerini rahatlatacak olan infaz düzenlemesinde oldukça hassas davrandı. Uyuşturucu, terör ve istismar suçları kapsam dışı bırakıldı. Bu suçlarda kesinlikle bir indirim olmayacak. Kadına şiddet suçunda da bir indirim gerçekleşmeyecek.

Aktarılan bilgiye göre yasa ile birlikte cezaevlerinin 3'te 1'i boşalacak.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL: KORONA YOK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı açıklamada, cezaevlerinde hijyen önlemlerinin en üst seviyede alındığını, görüşmelerin durdurulduğunu, çalışanların bilgilendirildiğini söyledi. Gül, cezaevlerinde herhangi bir koronavirüs vakasının olmadığını da duyurdu.

70 Maddeden Oluşan İnfaz Düzenlemesi Kanun Teklifi Metni

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.