Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı, Başvuru Sayıları ve Sınav Uygulama Değişikliklerine İlişkin Duyuru

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) tarafından 4 Eylül 2021 Cumartesi saat: 14.30’da yapılacaktır.  Sınavın Ankara, Antalya, İstanbul(Anadolu), Kahramanmaraş, Denizli ve Erzurum olmak üzere toplam 6 ilde yapılması kararlaştırılmıştır.  İllere göre müracaat eden adayların il ve unvan bazlı dağılımı aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

İLLERE GÖRE MÜRACAAT EDEN ADAYLARIN İL VE UNVAN BAZLI DAĞILIMI:

SINAV SÜRESİ

Kurum 2. Müdürü, İdare Memuru, Sayman ve İnfaz ve Koruma Başmemuru unvanında sınav süresi 110 dakikadan 150 (yüzelli) dakikaya, öğretmen unvanında ise 90 dakikadan 120 (yüzyirmi) dakikaya çıkartılmıştır.

SINAV BAŞARI PUANI VE DEĞERLENDİRME

Değerlendirme, her bir unvan için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacak, yanlış cevapların doğru cevaplara bir etkisi olmayacaktır (Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmeyecektir). Başarı puanı hesaplamasında adayların doğru cevap sayıları dikkate alınarak; Başarı Puanı = (Doğru Cevap Sayısı/En Yüksek Doğru Cevap Sayısı) x 100 formülü kullanılacaktır. Buna göre, Başarı Puanı 60 (altmış) ve üzerinde olan adaylar “Başarılı” sayılacaktır. Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Değerlendirme veya itiraz sonucu iptal edilen soru/sorular tüm adaylar için doğru kabul edilecektir. Adayların sınav Başarı Puanlarının eşit olması hâlinde, Yönetmelik hükümleri doğrultusunda başarı sıralamasını Genel Müdürlüğümüz yapacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ

Adaylar sınav giriş belgesini 23 Ağustos 2021 tarihinden itibaren http://semsinav.ankara.edu.tr/ adresinden alabileceklerdir. Adaylar sınav giriş belgelerine son altı ay içerisinde çekilmiş kendi fotoğrafını yapıştırarak, 23/08/2021-03/09/2021 tarihleri arasında görev yaptıkları kuruma onaylattıracaktır.

Güncelleme yapılan sınav başvuru kılavuzu aşağıda yer alan linkte yer almaktadır.

04 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı”na ait Sınav Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

SINAV YAPILACAK İL, ÜNİVERSİTE BİNA VE ADRES BİLGİLERİ

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
auser1 2 yıl önce

insan bu hayatta ne oldum değil, ne olacağım demeli