Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli İçin Teşvik Ödemesi Yapılacak

Adalet Bakanlığı Ceza Infaz Kurumları ile Tutukevleri Işyurtları Kurumu (Işyurtları Daire Başkanlığı) tarafından kurumlara gönderilen  05 Mayıs 2020 tarihli yazıya istinaden koronavirüs salgını nedeniyle fedakarca ailesinden 1 ayı geçkin süredir ayrı kalan Ceza ve Tevkifevleri Persesoneline, Işyurtları Kurumu Yüksek Kurulu kararıyla Teşvik Ödemesi yapılacağını duyurdu. Duyuruda aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir.

"15/04/2020 tarihli ve 31100 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin
İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 66 ıncı maddesi ile 4301 sayılı Ccza İnfaz Kurumları Ile Tutukevleri işyurtları Kurumuna Ilişkin Bazı Mali Hükümlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun "Ücret ve Ek Ödemeler" başlıklı 8 inci maddesinde yapılan değişiklikle eklenen (5) fıkra gereğince, ülkemizde devam eden Covit-19 salgını ile mücadele kapsamında ceza infaz kurumlarında görevde olanlardan; izolasyona alınanlar ile vardiya ve günlük görevlerde fiilen çalışan kadrolu ve sözleşmeli personel ile sürekli işçilerin süreç içerisinde gösterdikleri gayret ve özverili çalışmaları nedeniyle, tüm ceza infaz kurumlarında görev yapan yukarıda sayılan personele (Bakanlık merkez ve taşra birimlerinde geçiçi görevli personel, denetimli serbestlik müdürlükleri, eğitim merkezlerinde görevli personel hariç) teşvik ödemesinin yapılması, Işyurtları Kurumu Yüksek Kurulun 04/05/2020 tarihli ve 18 sayılı Kararının 12. maddesince uygun görülmüştür.

Yapılacak işleme esas olmak üzere; UYAP üzerinden ikinci bir tekide mahal vermeden ekli tabloda yer alan 2019 mali yılına ait faaliyet karından ayrılan tutarların, en geç 11/05/2020 tarihine kadar Işyurtları Kurumunun  .... IBAN numaralı hesabına aktarılması ve ödeme dekontlarının gecikmeksizin Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir." denilmiştir.

NOT : Alınan duyumlara göre 1000 TL olarak yapılması düşünülen ödemenin tek seferlik olacağı, ama yinede teşvik ödeme miktarının teyite muhtaç bir konu olduğunuda hatırlatalım.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Agah 4 yıl önce

sayın adalet bakanım öncelikle saygılarımı sunarım.şu ana kadar gelmiş adalet bakanları içinde en başarılı olanı biz infaz korumaların yanımızda durduğunuzu göstererek ,makamın hakkını vererek çalışan,takdir ettiğimiz tek bakanımızsınız .biz infaz koruma baş memurlarına 2020 yılı için rotasyona gidildi.sayın bakanım saymanlar ve müdürlerin yanına bizleride koydular.hiç bir iyileştirme alamadık.dahası müdürler ve saymanlar her yıl kar payı alıyor.lojman hakkından ilk önce onlar faydalanıyor.bizler memleketimizun her köşesinde görev yaparız.şu mübarek günlerdene olur bu haksızlığı giderin.bizi sürgün gibi bu uygulamadan ya vazgeçin,yada iyileştirme yapın.Allaha emanet..

Avatar
İkm 4 yıl önce

Kardeşim devlet kendi idari izin vermiş sen mi verdin ek ödemeye göz diktin.sen daha arkadasına verilen parada gözün var bu meslege yipranma gelirmi gelmez.

Avatar
Mehmet 4 yıl önce

İdari izinliler para almayacak
İzolede olanlar alacak
İdari izinliler ne yapmış izoleye mi girmiş fiilen çalışmış mı bu süreçte
Kimse kusura bakmasın hastalığı vs. Sebepten idari izinli olanlara Allah şifa versin ama
Biz izoleye olanlar 1 aydan fazla evimizi eeşimizi yavrularımızı göremiyoruz

Avatar
Mehmet 4 yıl önce

İdari izinliler para almayacak kesindir.
Bizzat listeleri gördüm.
İzoleye çalışanlar alacak.

Avatar
Ikm 4 yıl önce

Bildiğim kadarıyla sadece gündüz personeli ve izoleye giren personeller ek ödeme alacaklar. Yanlışım varsa duzeltin.

Avatar
ANLAYANLARA 4 yıl önce

en büyük adaletsizliğin yapıldığı bu teşkilattan çalışmaktan hicap duyuyorum p t t genel büdürü postacılara 2000 tl verirken biz 15 gün garantina 15 gün 24 saat görevde oldugumuz için 842 lira veriyorlar benim lafım posta marsı fetetmiş gibi öğünen bakanlığın yetgili birimine cebinizde akrep var bize gelince .....

Avatar
Ömür 4 yıl önce

Arkadaşlar bu ikm idari izinli sayılanlar bu ödemeden faydalanacak mı bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

Avatar
Mehmet 4 yıl önce

İdari izinliler teşvik ödemesi almayacak
Kesin.