Adalet Bakanlığı 2018 Yılı Uzlaştırmacı Sınavı Başvuruları Başladı !

Adalet Bakanlığı tarafından 2018 yılı için uzlaştırmacı sınavı duyurusu yayımlandı. Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, 2018 uzlaştırmacı sınavı başvuru kılavuzu yer aldı. 
Kılavuzda uzlaştırmacı başvuru şartları, sınav tarihi, sınavın uygulanma esasları gibi bilgilere yer verildi. Uzlaştırmacı başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, tam ehliyetli olmak gibi şartlar yer alıyor. Başvuracak avukatların baroya kayıtlı bulunmaları, hukuk fakültesi, siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Ayrıca uzlaştırmacı eğitimini tamamlamış olmak da şartlar arasında önemli yer tutuyor.

Adalet Bakanlığı sınav başvuruları 20 Aralık itibariyle başlarken, 8 Ocak 2018 tarihinde sona erecek. Başvurular yalnızca internet ortamından alınacak. Adayların UYAP Uzlaştırmacı Portalı üzerinden, e-devlet şifreleri ile giriş yapmaları ve başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Uzlaştırmacı sınavı 11 Mart 2018 tarihinde yapılacak. Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapılacak. Saat 10:00’da başlayacak sınav 150 dakika sürecek. 

Adalet Bakanlığı uzlaştırmacı sınavı ilanı için Tıklayınız !

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlknur 6 yıl önce

Uzlaştırmacı kursu oldumu olacak mı ne zaman olacak tarihi cevap bekliyorum