Yeni CTE Genel Müdürümüz Yunus ALKAÇ Kimdir ?

1969 yılında Sivas’ta doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladı.

1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra, 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Bölümü Hukuk Bilimleri Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında yüksek lisans yaptı.

1997 yılında bu görevinden ayrılarak, Adli Yargı Hâkim-Savcılık stajına başladı. Sırasıyla Solhan, Eflani, Seydişehir, Ödemiş ve Bakırköy Hâkimliği, CTE Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Başkan Yardımcılığı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği, Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Başkanlığı ve CTE Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

01.11.2019 tarihinde Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atandı.

22.01.2021 tarihli 2021/58 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne atanmış olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.