Ayvalık'a Kadın Açık Cezaevi Açıldı !

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi'nde yıllarca atıl durumda bulunan 100 yataklı Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi binası, 500 mahkum kapasiteli kadın açık cezaevine dönüştürüldü.

 

Ayvalık'a 12 kilometre uzaklıktaki 15 bin nüfuslu Altınova'da, 1998 yılında hizmete başlayan 5 bin 400 metrekare kapalı alana sahip hastane binası 2007 yılında poliklinik olarak hizmet vermeye başladı. 3 yıl sonra da doktorların gelmek istememesi, hasta azlığı gibi çeşitli gerekçelerle hizmetine son verildi. O günden sonra bir süre 112 Acil Servis Komuta Merkezi olarak kullanılan hastane binası ilerleyen zamanlarda atıl durumda kaldı.

 

 

Adalet Bakanlığı'na devredilen bina 20 gün önce kadın açık cezaevine dönüştürüldü. Açılan 500 mahkum kapasiteli kadın açık cezaevinde 143 kadın mahkum bulunuyor. 35 cezaevi personelinin görev yaptığı cezaevine 122 cezaevi personeli daha alınacağı açıklandı.

 


Cezaevi bahçesine kadın mahkumlara yönelik, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından spor kompleksi, mahkum çocuklarına oyun parkları, kütüphaneler, görüşme salonları, yemekhane, kantin ve ankesörlü telefonlar yerleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.