Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL Sincan Ceza İnfaz Kurumunu Ziyaret Etti

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünü ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz süreciyle ilgili “Soruşturma aşaması, kovuşturma aşaması ve infaz aşaması, ceza yargılamasının önemli bir parçasıdır. Suçluyla mücadele, suçla mücadele anlamında infaz çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül beraberindeki heyetle birlikte Ankara’da bulunan Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünü ziyaret etti. Sincan Açık Cezaevi’nde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bir sunum alan Bakan Gül, daha sonra cezaevi çalışanlarıyla öğlen yemeği yedi. Yemek sonrası bir konuşma yapan Bakan Gül, infaz sürecinin suç ve suçluyla mücadeledeki önemine vurgu yaptı. “Devletimizin suçluyla mücadele anlamında önemli bir safhası infazdır” diyen Gül, infaz sürecinin temelinin kişileri yeniden topluma kazandırmak olduğunu hatırlattı. Her insanın başına gelebilecek bir olay neticesinde cezaevine düşebileceğine dikkat çeken Gül, “Cezaevine düşen bu kişileri ailesine topluma yaşadığı çevreye faydalı bireyler olabilmeleri için bizim gayret etmemiz, çaba göstermemiz lazım. İşte o yüzden iş yurtları çalışmaları, o yüzden kütüphaneler, o yüzden her türlü protokolle spor yapmaları, kültürel faaliyet yapmaları için her türlü gayret ve çalışmayı yapıyoruz” dedi.     

CEZAEVİ PERSONELİ ÖNEMLİ BİR GÖREVİ MİLLET ADINA İFA EDİYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuşmasında büyük fedakârlıklarla çalışan cezaevi personeline de teşekkür etti. Cezaevi personelinin yıllardır beklediği yıpranma payında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğiyle önemli düzenlemeler yapıldığını belirten Gül,  cezaevi personelinin devletin önemli bir görevini millet adına ifa ettiğini söyledi. Gül, cezaevi personelinin tutuklu ve hükümlülerin insanca yaşaması için her türlü çabayı gösterdiğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.