İnfaz ve Koruma Eğitimleri Nasıldır ve Kaç Gün Sürmektedir ?

İnfaz ve koruma memurları direkt olarak kadrolu göreve başlayanlar olarak 2 ay eğitim görmüştük sonradan sözleşmeliler geldi 3 hafta eğitim gördüler yanılmıyorsam yatılı eğitimlerde her bir gün için 2017 için söylüyorum günce 35,00 TL alıyorlar ve sonrasında ise infaz ve koruma öğrenciliği adı altında alımlar oldu bunların eğitimide 5 ay sürmekte ve aylık ortalama 3243) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda bir harçlık almaktadırlar. 

Eğtiimler nasıldır sorusuna gelince sabah 8-9 artık ders saati ne olarak belirlendiyse üniformayla derslere girilir, derslerde hukuktan, cezaevi güvenliğine kurumda ihtiyaç olabilecek tüm derslere bedensel faaliyetleri güçlendirecek ilk aşama yakın savunma eğitimlerine yer verilmektedir. Akşam 3-4 gibi dersler biter. Hafta sonları tatildir yine. 

Gördüğünüz dersler sonucunda değerlndirme sınavları yapılır çok zor değillerdir ama sonuçta dersinizi dinlemeniz gerekir rahatlıkla geçeceğinizi düşünüyorum.

İnfaz ve koruma Öğrenciliğin de dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir ?
a) Hizmet öncesi eğitim alan öğrencilere, eğitim süresince (3243) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda (2015 yılı itibariyle 269,44 TL) aylık harçlık ödenecektir.

b) Hizmet öncesi eğitimin süresi 5 ay olup, bu eğitim zorunlu olarak yatılı şekilde sürdürülecektir. Eğitim merkezlerinin ve yatılı tesislerinin her türlü gereksinimi, giderleri ve hizmet öncesi eğitime alınanların resmî kıyafet ve harçlıkları Bakanlık bütçesinden karşılanacaktır. 

c) Eğitim görenler, eğitim süresi içinde kendilerine öğretilen konularda yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı sınava alınacaktır. Hizmet öncesi eğitimi başarı ile tamamlayan infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin infaz ve koruma memurluğuna atamaları yapılacaktır. Başarısız olan öğrencilerin eğitim merkezi ile ilişiği kesilecektir.

d) Başarısızlıkları veya sağlık durumları haricinde herhangi bir nedenle öğrenciliği sona erdirilenler veya isteği ile öğrencilikten ayrılanlar, mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevinden çekilenler ile göreviyle ilişiği kesilenlerden, kendileri için yapılmış bulunan bütün giderler iki katı fazlasıyla birlikte geri alınacaktır.

e) Hizmet öncesi eğitim görerek ataması yapılanlar her öğretim yılı karşılığında iki yıl süre ile mecburî hizmetle yükümlüdürler.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memur adayı 6 yıl önce

Eğitimler hangi illerde yapılıyor ve bu konuda bir değişiklik var mı?

Avatar
Yönetici 6 yıl önce @Memur adayı

aradığınız bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.infazvekoruma.net/ikm-soruyor/egitim-merkezleri-hakkinda-kisa-bilgiler-h1459.html

Beğenmedim! (0)
Avatar
Maide 2 yıl önce

İnfaz koruma memurları bu eğitimleri nerede alıyor acaba

Avatar
Yönetici 2 yıl önce @Maide

bu linkten bakabilirsiniz.. https://www.infazvekoruma.net/bunlari-biliyormusunuz/ceza-ve-tevkifevleri-genel-mudurlugu-personel-egitim-merkezleri-h1871.html

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mert Cüvitoğlu 11 ay önce

İnfaz ve koruma memuru nerede eğitim alır

Avatar
Yönetici 11 ay önce @Mert Cüvitoğlu

bu linkten bakabilirsiniz.. https://www.infazvekoruma.net/bunlari-biliyormusunuz/ceza-ve-tevkifevleri-genel-mudurlugu-personel-egitim-merkezleri-h1871.html

Beğenmedim! (0)