Kitapta, mahkûmların ahlak, kader, tövbe, abdest, gusül, teyemmüm, namaz gibi toplam 185 sorusuna cevap verildi. Kitapta sorulara ahlak, kader, yemin, suç ve ceza gibi başlıkları ile hazırlandı. Kitapta yer alan soru ve cevaplarla, cezaevi vaizlerinin muhatap oldukları sorulara sahih, anlaşılır ve ikna edici cevaplar verebilmeleri sağlandı.
Bununla birlikte, ortak bir dil geliştirmelerine yardımcı olunması da amaçlandı. Kitapta ahlak, kader, tövbe, affetme, dua, kul hakkı, abdest, gusül, teyemmüm, namaz, cuma namazı, imamet, oruç, zekât, yemin, nikâh, boşanma, suç ve ceza, katl, zina, haram para, rüya, cin, nazar gibi sorulara cevap verildi.
Merak Edilen Sorunun Cevabı Kitaptan Çıktı.
Kaçak elektrik ve kaçak su kullanımını önlemek için şirketlerin Diyanet’ten cuma hutbesinde konuya dikkat çekilmesini isteyecekleri haberi sıcaklığını korurken, aranan cevap Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan ‘Cezaevlerinde Sıkça Sorulan Sorular’ kitabından çıktı. Söz konusu cevap kitapta şöyle yeraldı:
Söz konusu kişinin derhal bu yolu terk edip geçmişe yönelik elektrik ve su tüketim bedelini tahminen hesap ederek ilgili kuruma ödemesi ve ayrıca tövbe edip Allah’tan bağışlanma dilemesi gerekir.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ile tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini sağlamaya yönelik yürüttüğü işbirliği çerçevesinde ülke genelindeki ceza infaz kurumlarında 800’ü aşkın din görevlisi ile hizmet veriyor. Cezaevlerinde görev yapan din görevlileri koğuş sohbetleri, konferanslar, Kur’an dersi, kişisel danışmanlık, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ve hafızlık eğitim kursları düzenleyerek mahkûmların ıslahına katkıda bulunuyor.