Adalet Bakanlığı, Personeli İçin Ödüllü " Türk Bayrağı Temalı Fotoğraf Yarışması " Düzenliyor
1.AMAÇ
Ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü vurgusuyla Cumhuriyetimizin 100. Yılında personelimizin dahil olduğu “Türk Bayrağı” temalı bir etkinlik oluşturmak, fotoğraf sanatı ile ilgilenen adalet personelinin motivasyonunu güçlendirmek, fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamaktır.
2.KONU
Adalet Bakanlığımızca Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Personelin Sesi Adaletin Nefesi” etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın konusu özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü olan “TÜRK BAYRAĞI” temalı fotoğraflardır.
3.KATILIM ŞARTLARI
  • 3.1- Yarışmaya Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan tüm unvanlardaki personel (Personel Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan personeller ve 1. Dereceden yakınları hariç) katılabilir.
  • 3.2-Yarışmada yaş sınırı yoktur, katılım ücretsizdir.
  • 3.3-Yarışma renkli sayısal (dijital) ortamda olup, basılı eser kabul edilmeyecektir. Ayrıca siyah-beyaz ve sepya gibi monokrom (tek renk) fotoğraflarla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
  • 3.4-Yarışmaya gönderilen eserler içerisinde insan yüzü içeren, reklam öğesi barındıran veya telefon marka ve model bilgisinin eser üzerine yazılı olduğu görülen fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • 3.5-Yarışmaya katılacak fotoğrafın yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, photoshop, yapay zeka gibi fotoğraf düzenleme programlarıyla başkalaştırılmış fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilemez.
  • 3.6-Fotoğraflar JPEG formatta, yüksek çözünürlükte ve kendi orijinal boyutlarında gönderilmelidir. Dereceye giren ve sergileme alan eserlerin orijinalleri tekrardan istenilebilecektir. Yarışmaya gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar paspartusuz (çerçevesiz) ve kenar boşluksuz olmalıdır.
  • 3.7-Yarışmaya katılacak fotoğrafların herhangi bir yarışmada ödül veya sergileme almamış olması gerekmektedir. Bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda, anılan fotoğrafın diğer bir yarışmada derece almış olduğunun anlaşılması durumunda, anılan ödül iptal edilir ve verilmişse eser sahibinin ödülü iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya almamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Yarışma için eser gönderenler, eserin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Bu yarışma kapsamında Adalet Bakanlığı, katılımcıların yarışma fotoğraflarıyla ilgili izin ve telif hakları konularında herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Yarışmacılar tarafından aday gösterilen fotoğraflar, kontrol edilip yarışma şartlarına uygun olduğu belirlendikten sonra beğeni sayfasına yönlendirilecektir. Katılım şartlarına uymayan fotoğrafların ödülleri iptal edilecek ve yerine başka bir fotoğraf konmayacaktır. Katılımcı yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Beğeni butonuna basarak yarışmaya ait fotoğrafları beğenenler, beğendikleri ya da sayfada gördükleri diğer fotoğrafları herhangi bir şekilde yayamaz, çoğaltamaz, üzerinde herhangi bir değişiklik yapamaz. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve tüm kazanımları geri alınır.
  • 3.8- Fotoğraf beğenimi sırasında, beğeniyi arttıracak şekilde bilgisayar yazılımı, yapay zeka veya robotik kodlama vs. programlar kullanılmayacaktır. Tespit edilmesi halinde yarışmacı diskalifiye edilecektir.
  • 3.9-Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanan olası sorunlardan Adalet Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.
  • 3.10-Yarışmaya son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • 3.11-Yarışma sürecinin sonunda en çok beğeni alan 50 fotoğraf seçici kurulun takdirine sunulacak olup beğeni sırasına göre değerlendirilecektir. Dereceye giren fotoğraflar seçici kurul tarafından belirlenecektir.
  • 3.12-Yarışmaya fotoğraf göndererek katılan tüm eser sahipleri, yukarıda belirtilen yarışma koşullarına uymayı kabul etmiş sayılır. Bu koşullara uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
4. ESERLERİN GÖNDERİLMESİ
  • 4.1-Yarışma için başvurular “100yiladalet.org” ana sayfasında yer alan başvuru kısmındaki yönergeler takip edilerek gerçekleştirilecektir. Başka bir gönderim türü (posta, elektronik posta, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir. 4.2- Yarışma süreci beğeni sayıları bakılarak saptanacaktır. Bu anlamda en çok beğeni toplayan 50 fotoğraf için beğeni sırasına göre seçici kurul üyeleri tarafından karar verilecektir. Ayrıca en çok beğeni alan 100 fotoğraf sahibine katılım sertifikası gönderilecektir.
  • 4.3- “100yiladalet.org” sayfasında yer alan “kayıt ol” seçeneğinden tüm bilgiler yazılarak üye olunacaktır. Üye olunmadan yarışmaya başvuruda bulunulamayacak ayrıca beğeni de yapılamayacaktır. Beğeniler sadece Adalet Bakanlığı personeline değil herkese açık şekilde olacaktır.
  • 4.4- GSM doğrulaması yapıldıktan sonra gelen aktivasyon kodu girilecek ve üyelik işlemi tamamlanacaktır.
  • 4.5- Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra yarışmaya katılacak fotoğraflar “yarışmaya katıl” butonuna tıklanarak JPEG formatta yüklenecektir.
  • 4.6-Yarışmacılar en fazla 3 eser ile yarışmaya katılabileceklerdir.
  • 4.7-Yarışmaya başvuru ve eser gönderimi sırasında oluşabilecek sorunlar için “adaletpgm.kurumsal.iletisim@gmail.com “adresine başvuruda bulunulabilecektir.
5. KULLANIM HAKLARI
Yarışma sonunda ödül veya sergileme alan eser ve eserlerin sahipleri bütün telif haklarını Adalet Bakanlığı’na devretmiş olacaklarını baştan kabul ederler. Adalet Bakanlığı ödül almış ve sergilemeye değer bulunan eserleri, etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde afiş, katalog, broşür vb. tanıtım malzemelerinde, Bakanlığın kurumsal ve ilişkili hesaplarından dijital ve sosyal medya kullanımlarında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen şekilde; işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses ve görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkının yanı sıra sergilemek ve ödül alan eserlerin başka kamu kurumlarına ve konusu Adalet Bakanlığı olan paydaşlarına devretmek üzere herhangi bir bedel ödemeksizin sahip olacaktır. Eser sahibi yukarıda belirtilen haklar açısından önden herhangi bir izne tabi olmadan bu hakların tümünü Adalet Bakanlığına devredilmiş sayılacaktır.
Ödül almaya ve yayınlanmaya değer bulunan eserler Adalet Bakanlığı arşivinde tutulacaktır. Bakanlık, eser sahibinin isminin kullanımı konusunda fotoğrafların kullanılacağı alan büyüklüğü dikkate alınarak bazı çalışmalarda (dergi ve bülten iç sayfa kullanımı, internet sayfası, sergi vs.) belirtmeme hakkına sahiptir.
6. YARIŞMA TAKVİMİ
  • Başlangıç tarihi : 05/01/2024
  • Son katılım tarihi : 05/02/2024
  • Son beğeni tarihi : 05/02/2024
  • Sonuç açıklama tarihi : 01/03/2024
7. ÖDÜLLER
  • Birincilik Ödülü : Tatil (ATGV Antalya Kundu Tatil Köyünde 1 haftalık kamp)
  • İkincilik Ödülü : Dizüstü Bilgisayar
  • Üçüncülük Ödülü: Tablet

KATILIM İÇİN TIKLAYINIZ.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

X (Twitter) Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.