İşyurtları 2018 Yılı Fuarı Konya'da Açıldı !

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik sürdürülen iş ve meslek eğitimi süreçlerinde ortaya çıkan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği ve satışının yapıldığı “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı 18 Ekim 2018 tarihinde Konya Kılıçarslan Şehir Meydanın'da açıldı.

Temel amacı ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla sürdürülen işbirliğini güçlendirmek olan fuar Konya Kılıçarslan Şehir Meydanın'da 24 Ekim 2018 tarihine kadar açık kalacak ve her gün 10.00-20.00 saatleri arası ziyaret edilebilecektir.

68 farklı ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünde bulunan hükümlü ve tutuklu tarafından üretilen; gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek ve satışı yapılacaktır.

18 Ekim 2018 tarihinde saat 11:00’da resmi açılışı yapılan fuarın açılış törenine , Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Adalet Bakanı Yardımcısı Selahaddin Menteş,Konya Valisi Yakup Can Polat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Yaşar Şimşek, Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Daire Üyesi Mehmet Akif Ekinci, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz,Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Muşmal, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Arı, Adalet Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Numan Eroğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, Adalet Bakanlığı Teknik İşleri Daire Erdoğan Böcek, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Daire Başkanı Murat Atan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile, ilçe belediye başkanları çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, yargı mensupları kent protokolünden ve sivil toplum kuruluşundan temsilciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Adalet Bakanı Yardımcısı Selahattin Menteş konuşmasında, suça sürüklenen hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması amacını güden, insan odaklı infaz sistemimiz modern ve gelişmiş ülkelerdeki infaz sistemlerine örnek gösterilebilecek durumdadır. Mahkemelerce haklarında tutuklama tedbiri veya mahkumiyet kararı sonucu hapis cezası verilen bireyler toplumu oluşturan diğer bireyler gibi öncelikle sağlık, eğitim, barınma, hukuki yardım ve dış dünya ile iletişim kurma imkanlarından istifade etmektedir. Ayrıca ceza infaz kurumlarımızda verilen psiko sosyal destek, temel eğitim ve mesleki eğitim ile mahkumlar tahliye sürecinden sonraki toplumsal hayata hazırlanmaktadır. 2003 yılından bu yana ceza infaz kurumlarımızda dünya standartlarının üzerinde iyileştirme çalışmalarının yapıldığından bahisle hükümlü ve tutuklular için psiko sosyal programlarının oluşturulduğu, ceza infaz kurumlarında yapılan her işleme karşı yargı denetimlerinin açıldığı,ceza infaz kurumlarının fiziksel durumlarının iyileştirildiği, çocuklara, kadınlara psikolojik rahatsızlığı bulunanlara özgü kurumlar inşaa edildiği, tüm bunların yapılan iyileştirme çalışmalarına örnek teşkil ettiğini söyledi. İnfaz sisteminin İnsan Hakları, Evrensel İlkeler, Şeffaflık ve Rehabilite amacına bu sayede kavuştuğunu, 2017 yılında 7 ayrı şehirde düzenlenen fuarlara yaklaşık 600000 (Altıyüzbin) kişinin katıldığını, 2018 yılında da 3 ayrı şehirde düzenlenen fuarlara yoğun katılımın gerçekleştiğini söyledi. Fuarın hayırlı ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz yaptığı konuşmada, Ceza İnfaz Kurumlarından ayrılan tutuklu ve hükümlülerin kuruma ilk geldikleri ana göre ruhen ve bedenen daha olumlu değerler ve erdemler ile topluma dönmelerinin en büyük öncelikleri olduğunu, bir hukuk adamı olarak toplumsal adaleti sağlamadaki görev ve sorumlulukları bulunduğunu söyledi. Büyük ceza hukukçusu Faruk Erem'in "Suçluyu kazıyınız altından insan çıkar " sözünü söyleyerek, bu sözüntemel misyonlarını ifade ettiğini, kurumlardaki değerler eğitiminin, sosyo kültürel faaliyetlerin, sağlık hizmetlerinin, sportif faaliyetlerin, meslek ve sanat edindirme kurslarının bu amaca uygun faaliyetler olduğunu belirtti. Şuanda ceza infaz kurumlarında 37.000 civarında tutuklu ve hükümlünün değişik seviyelerde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam ettiğini, birçok hükümlü ve tutuklunun okuma yazma kurslarından doktora yapmaya varıncaya kadar her aşamada eğitimini sürdürdüğünü dile getirdi. Tüm protokole ve katılıcımlara saygı ve selamlarını sunarak konuşmasını tamamladı.

Türkiye'nin farklı illerinde bulunan 68 ceza infaz kurumu işyurdu müdürlüğünde bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği ve satışının yapıldığı fuar, 24 Ekim 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.