Ceza İnfaz Kurumları, Tutukevleri İşyurtları Fuarı ile İzmir'de !

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen “11'inci İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı”nın açılışı 18 Kasım 2016 tarihinde saat 10'da İzmir Bostanlı Sahil Yolunda (Çarşamba Pazarı Karşısı) yapılacaktır. Fuar 18-25 Kasım 2016 tarihleri arasında açık kalacak ve saat 10.00-19.00 arası ziyaret edilebilecektir.

 

Fuarda 77 farklı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek ve satışı yapılacaktır. Fuara ayrıca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitimden Sorumlu Daire Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı katılacak, bu birimler tarafından ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verilerek ayrıca elektronik izleme uygulamaları ile ilgili çalışmalar anlatılacaktır.

 

Bu yıl İşyurtları Kurumu Antalya, İstanbul, Yozgat, Rize, Elazığ ve Ankara Fuarlarından sonra 4.000 metrekare açık alanda gerçekleştirilecek İzmir Fuarında 270 ceza infaz kurumu personeli görev alacaktır. 

 

Dünyada örneği bulunmayan bu büyüklükteki organizasyonun gerçekleştirilmesindeki temel amaç; ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen temel eğitim ve mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, ayrıca ilgili kurumlarla sürdürülen işbirliğini güçlendirmektir.

Geçen yıl düzenlenen İzmir Fuarı büyük bir ilgi ve beğeni ile karşılanmış, yaklaşık 70.000 kişi fuarı ziyaret ederek ceza infaz kurumlarında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi almıştır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.