Adalet Bakanlığı 22 bin 984 personel alacak! Adalet Bakanlığı İnfaz ve koruma memuru, büro personeli, destek personeli alımları ne zaman?

Adalet Bakanlığı alımları, kamu sektöründe kariyer planlayan pek çok kişi tarafından yakından takip edilen önemli süreçlerden biridir. 2024 yılı için Adalet Bakanlığı toplamda 22 bin 984 yeni personel alımı yapacağını açıkladı. Bu haber, adalet teşkilatında görev almak isteyen binlerce aday için büyük bir heyecan yarattı. Peki, Cezaevi Personeli - İnfaz ve koruma memuru, büro personeli, aşçı, kaloriferci, şoför, hemşire, teknisyen, mühendis, katip alımları ne zaman yapılacak? Adalet Bakanlığı alım başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru şartları nelerdir? CTE personel alım başvuru tarihi belli oldu mu?

Normal şartlarda her yılın mart - nisan aylarında duyurusu yapılan Ceza İnfaz Kurumlarına personel alımı duyuruları aradan geçen 6 aylık süreye rağmen hala duyurulmuş değil. Konunun takipcisi binlerce gencimiz açıklanacak olan sınavın tarihini dört gözle beklemekte. Alımlar ve sınav ile alakalı derleğimiz detaylar ile birlikte konuyu gündeme taşımak istedik. Malumunuz sınav duyurusunun bu kadar geç kalmış olması Adalet Bakanı sayın Yılmaz TUNÇ'un yapmış olduğu paylaşımında belirttiği üzere ;

"17.05.2024 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında personel ihdas talebimiz asgari düzeye indirgenmiş;" olması üzerine hala açıklama yapılamadı.Sayın bakanın mayıs ayında yaptığı paylaşımın tam metni şu şekilde idi.

"Adalet hizmetlerinin kesintisiz ve etkin bir şekilde sürdürebilmesi amacıyla 2024 yılı ihdas talepleri 29.09.2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na iletilmiştir. 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana vefat, emeklilik, istifa, göreve son verme ve benzeri sebeplerle Bakanlığımızdan ayrılan toplam personel sayımız 6.976 olmuştur. Bu süreçte artmaya devam iş yükümüz, yeni kurulan mahkeme ve dairelerimiz, faaliyete geçen bölge adliye mahkemeleriz personel ihtiyacımızı daha da artırmıştır. 17.05.2024 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında personel ihdas talebimiz asgari düzeye indirgenmiş; adliyelerimiz, ceza İnfaz kurumları, icra daireleri ve adli tıp kurumunda görev yapmak üzere 22.984 personel talebi iletilmiştir."

Bugün itibariyle ne kadar personel ihityacı olduğuna dair bilginin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na iletilmesinin tam 1 yılını geride bırakmış bulunmaktayız. Sınav tarihi maalesef hala belli olmuş değil. Amaç burada konuyu gündeme getirmek. Yeni alımlarda 5000-7500 arası bir alım olacağını düşünüyoruz, aynı zamanda 2024 KPSS puanı ile olacağı bilgisinide eklemek isterim. Çıkmış soru ve ve taban puan bilgisine aşağıdaki ilgili haberlerden ulaşabilirsiniz. Sınav duyurusunun en yakın zamanda açıklanması dileğiyle.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

X (Twitter) Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.