MHP Kırıkkale Milletvekili Halil ÖZTÜRK'ün İnfaz ve Koruma Memurları Konulu 09 Nisan 2020 Tarihli TBMM Konuşması

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil ÖZTÜRK'ün 09 Nisan 2020 tarihli konuşmasında Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik personeli ile alakalı sözleşmeli infaz koruma memurlarına kadro verilmesi, mesai ücretlerinin yeterli hale getirilmesi, yıpranma hakkı tanınması, psikolojik destek, rotasyon, lojman ve kreş imkânı sağlanması ve yine emekli olduklarında yeterli maaş ödenmesi ve Denetimli serbestlik personelininde fiilî hizmet süresi zammından yararlanması ile alaklı TBMM'de yapmış olduğu 09 Nisan 2020 tarihli konuşmasında aşağıdaki ifadelere yer vermiştir.

"Saygıdeğer milletvekilleri, salgın virüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde, riskli çalışma grubu olarak nitelendirilmesi ve öncelikli olarak sorunlarına çözüm sunulması gereken, sayıları 70 bini aşan infaz koruma memurlarımız büyük bir fedakarlık örneği göstermektedir. Öyle ki son düzenlemelerle mesailerinin bitiminde evlerine, ailelerine gidemeyip, çalıştıkları kurumda kalmaktadırlar. Bu özverilerini, mücadele azimlerinin sonucu olarak sözleşmeli infaz koruma memurlarına kadro verilmesi, mesai ücretlerinin yeterli hale getirilmesi, yıpranma hakkı tanınması, psikolojik destek, rotasyon, lojman ve kreş imkânı sağlanması ve yine emekli olduklarında yeterli maaş ödenmesi önemli bir gerekliliktir. Yine risk grubunda değerlendirilecek diğer çalışma grubu ise denetimli serbestlik çalışanlarımızdır. Denetimli serbestlik çalışanlarımıza da fiilî hizmet süresi zammının ödenmesi yerinde ve hakkaniyetin bir gereği olarak karşımıza çıkmakt ve adır. Belki de önümüzdeki süreçte Meclis Başkanlığına gelecek dördüncü yargı paketi de tüm bunları düzenleyecek ve adalet çalışanlarının haklı beklentilerini karşılayacaktır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde katkı sunacağımızı bugünden belirtmek istiyoruz.

Saygıdeğer milletvekilleri, içinde bulunduğumuz coronavirüs mücadelesi günlerinde, cezaevlerinden ciddi sayıda tahliye sağlayacak düzenlemelerin yer aldığı teklifte emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsle mücadelemiz 11 Marttan bugüne kararlılıkla sürmektedir. Ülke genelindeki mücadelemizde başta Sağlık Bakanımıza olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza, polis ve Jandarma teşkilatımız ile infaz koruma memurlarımıza güç ve kuvvet diliyor, teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. " demiştir.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ikm 4 yıl önce

Allah razı olsun
karantinadan selamlar...

Avatar
arif 4 yıl önce

ah ah keşke bu söylenenler yapılsa. ama nardeee