Yıpranmadır, özlük hakkıdır, dış güvenliktir vs iyileştirmeleri her daim dile getirmeye çalıştık, GİH (Genel İdari Hizmetler) sınıfına dahil olan bir meslek grubu olmamıza rağmen güvenlik sınıfında bulunan polis örneğinde olduğu gibi yapılan işlerin benzerliği, etkileşim halinde olunan kitlenin aynı oluşu, öyle 3-5 günle değil 10, 20, 30 yıl gibi, hiçte dile kolay gelemeyen bir zaman kavramıyla çeşitli suç gruplarıyla etkileşim halinde olduğumuz gerçeğinide hesaba kattığımızda yapılması planlanan geçmişde defaatlerce dile getirilen planların hala hayata geçememiş olması daha nereye kadar görmezden gelinmeye devam edeceğiz sorusunu akıllara getiriyor. Çoğu zaman bizler ya parantez içerisine alınarak konu dışı edilmişiz, her daim umutsuzluğa itilmiş olmasa da olur denilmişiz ya da özlük haklarımız, çalışma şartlarımız konusunda güzel gelişmeler beklerken tabiri caizse direkten dönmüş yine ertelenmişiz. Birileri muhtemelen bizlerin sıkıntılarını gerçekten görüyordur, gördüklerine eminiz. Olumlu adımlar atılma konusunda gelişmelerin yakın olacağını temenni ediyoruz.
Geçmişte örneklerinide gördüğümüz şekliyle sağolsunlar meclis çatısı altından bazı milletvekilleri bizlerin çalışma şartlarının zorluğu ve bunların iyileştirmeleri yönünde kanun teklifleri verdiklerini gördük. işte böyle bir çalışmada Bursa Milletvekili Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU tarafından verilmiş bulunmakta. Sonucu ne olur bilinmez ama yinede bizlerin birileri tarafından hatırlanması güzel bir duygu...
Kanun Teklifi Aşağıdaki Şekliyledir...
“İnfaz ve koruma memurlarının çalışma koşulları emniyet hizmetleri sınıfında yer alan diğer kamu personeli ile aynı koşulları taşımaktadır. Cezaevi içerisinde ve adeta bir mahkum gibi mesai yapan ve diğer emniyet görevlileri gibi risk taşıyan infaz ve koruma memurlarının bu sınıftan sayılmaması eşitler arasında ayrımcılığa sebep olmaktadır. İnfaz ve koruma ve memurları da diğer emniyet görevlileri gibi silah taşımakta, ancak güvenlik birimi sayılmadıkları için yıpranma payı alamamaktadırlar. Herkes yıpranma payı alıyor, en çok yıpranma payı alması gereken infaz ve koruma memurları maalesef yıpranma payı almamaktadır. Anayasamızın 10. Maddesindeki eşitlik ilkesine aykırı olan bu durumun giderilmesi için maddenin teklif ettiğimiz haliyle yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı.
İnfaz ve koruma memurlarının hizmet sınıfının değişmesi durumunda, ücretleri ile mali ve sosyal haklarında bazı değişikliklerin olması da mümkün olabilecek.
DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesinin “Emniyet Hizmetleri Sınıfı” bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
VII - EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI:
Bu sınıf, özel kanunlarına göre infaz ve koruma memuru, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser, emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri ve emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatını kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar.
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.