İnfaz ve Koruma Sıkıntılarını TBMM e-Dilekçe Komisyonuna Sorduk !

İnfaz ve Koruma Memurları'nın öne çıkan proplemlerine istinaden yeri geldi Genel Müdürlümüze yeri geldi bağlı bulunduğumuz Bakanlığa yazdığımız dilekçelerimizin sonucunda gelen ucu açık cevaplardan sonra TBMM'nin biz vatandaşlarına tanıdığı bir hak olan e-dilekçe hakkından yararlanarak TBMM e-dilekçe komisyonuna yazmış olduğumuz dilekçemize istinaden gelen cevabı sizlerle paylaşıyoruz, 

 

Sonuç olarak çıkacak olumlu bir karar ile başlıklarıyla sıraladığımız konuları TBMM gündemine görüşülmek üzere  taşıma fırsatımız da çıkan red kararıyla maalesef tükenmiş oldu.

 

Dilekçemizdeki konuların TBMM de görüşülmeyeceğine dair verilen red kararının gerekçesi olarak her hangi bir kamu yararı olmadığının tespiti gösterilmiş olmaktadır. 

 

Sorunlarımızın çözümü için bundan öncesinde olduğu gibi bundan sonrasında da gerekli mercilere yaptığımız müracaatlarımız bundan sonrası içinde bir ümid diyerekten aralıksız devam edecektir.

 

                     DİLEKÇİNİN İSTEĞİ VE BAŞKANLIK DİVANI KARARI    

 

Dilekçi: İnfaz ve koruma memurlarına yıpranma payı hakkının verilmesine, ek mesai ödemesinin nakit yapılmasına, kadro derecesinde değişiklik yapılmasına ve ek göstergelerin yükseltilmesine yönelik yasal düzenleme yapılmasını talep ediyor.

 

Gereği Düşünüldü: Dilekçe üzerinde yapılan inceleme sonucunda, muhtelif kanunlarda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal düzenlemeler yapılmasının istendiği anlaşılmıştır. Dilekçe Komisyonu, Anayasa’nın, TBMM İçtüzüğü’nün ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Anayasa’nın 88’inci maddesinde, kanun teklif etmeye milletvekillerinin ve Bakanlar Kurulunun yetkili olduğu belirtilmiştir. TBMM İçtüzüğü’nün 116/1’inci maddesinde “Dilekçe Komisyonunu... Başkanlık Divanı.... Yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren... dilekçelerin,  görüşülemeyeceğini karara bağlar.” denilmiştir.

 

Komisyonumuz Başkanlık Divanı, yeni bir kanun veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin, Komisyonda görüşülemeyeceğini karara bağladıktan sonra, TBMM İçtüzüğünün 116/2-3’üncü maddesi gereğince, bu dilekçelerden kanun olarak düzenlenmelerinde toplumsal yarar  görülenlerin birer örneğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ve Başbakanlığa bilgi olarak göndermekte; ayrıca, kanun teklifi ve tasarısı gerektiren tüm kararları bastırıp, milletvekillerine dağıtmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen yeni yasal düzenleme taleplerinden ve değiştirilmesi istenen kanunlardan, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin tamamı haberdar edilmektedir. 

 

Diğer yandan yasal düzenleme yapılması istenilen konular hakkındaki başvurulara ilişkin teklif ve tasarıların TBMM’ye gelen yasal düzenlemelerin gelişim süreci, “http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_ sd.sorgu_baslangic”  internet adresinden takip edilebilmektedir. Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü’nün 116’ncı maddesi uyarınca dilekçenin, Dilekçe Komisyonunda görüşülemeyeceğine karar verildi.

 

 


           Başkan                     Başkan Vekili                  Sözcü                         Katip
Mihrimah Belma SATIR         İsmail BİLEN        Canan CANDEMİR ÇELİK      Ramazan CAN
  İstanbul Milletvekili         Manisa Milletvekili     Gaziantep Milletvekili    Kırıkkale Milletvekili

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.