İnfaz ve Koruma Memuru Özlük Hakları İçin Kanun Teklifi Verildi !

22 Temmuz 2015 günü Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL ve Malatya Milletvekili Veli AĞBABA tarafından; İnfaz Koruma memurlarına fiili hizmet zammı verilmesi, İnfaz Koruma Memurlarına sendika hakkı verilmesi, İnfaz Koruma memurlarına fazla mesai ücreti verilmesi, İnfaz Koruma memurlarına iş yurtları ve kar payından yararlanma hakkı verilmesi, İnfaz Koruma memurlarına emekli olduklarında silah bulundurma yetkisi verilmesi amacıyla TBMM’ye aşağıdaki Kanun Teklifini sunmuşlardır.

 

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde İnfaz Koruma Memurları güç şartlar altında çalışmaktadırlar. Güvenlik personeli koşullarında çalışmalarına rağmen sosyal ve ekonomik açıdan karşılaştırıldığında bu personele göre özlük hakları oldukça yetersizdir. Emeklerinin karşılığını yeterli ölçüde alamayan personelin, kurumunda verimli çalışması mümkün olmamaktadır. Teklif ile bu adaletsiz durumun düzeltilerek İnfaz Koruma Memurlarının özlük haklarında iyileştirme yapılması amaçlanmaktadır gerekçesini sunmak suretiyle aşağıdaki Kanun Teklifini TBMM'ye sunmuşlardır.

 

                                                                  KANUN TEKLİFİ

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.