Cumhuriyet Gazetesinden İnfaz ve Koruma Memurlarına Özür !

Cumhuriyet Gazetesi  yazarı  ve şu an silivri kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu olarak kalmakta olan Can Dündar’ın  07-12/2015 tarihli cumhuriyet gazetesindeki  “Bizim Saray” isimli köşe yazısında mesleğimizle alakalı çirkin yakıştırmasından dolayı ("ALAFRANGA TUVALETİN DELİĞİ, KONUŞTUKÇA KÖTÜ KOKULAR YAYAN BİR GARDİYAN AĞZI GİBİ, BU TOPLAMA KAMPININ İÇİNDE BİRİKEN PİSLİĞİ YAYIYOR ETRAFA... " ) haklı olarak infaz ve koruma memurları tarafından tepkilerle karşılandı. Dün gün içerisinde cumhuriyet gazetesinin telefonlarını aşındıran meslaktaşlarımız yapılan bu çirkin yakıştırma karşısında yazının sahibinden samimi ve içten bir özür bekledi.  Gelen aşırı tepkiler üzerine Cumhuiyet Gazetesi bir Mesaj yayınlamak zorunda kaldı, mesajın basit ve geçiştirme şeklinde oluşu dikkatlerden kaçmadı. 

 

Medya sektörü daha infaz ve koruma memuru mu yoksa gardiyan mı yazmalıyız konusunda bile kılı kırk yararken maalesef bu kadar hassas bir konuda  gelebilecek tepkileri  önceden tahmin edip hassas davranamamış olması bizleri ve mesleğimizi ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesidir diye özetlemek gerekir diye düşünüyorum.

 

Yazının sahibi beyefendi avukatlarıyla  sık sık görüşme imkanına sahipken kendi imzasını taşıyan samimi ve içten bir özür metni paylaşamaması da işin başka bir boyutu ne diyelim söylenecek çok şey var da yok. 

 

Cumhuriyet Gazetesi'nin 10 Aralık 2015 Tarihinde Yayınladığı Özür Mesajı !

 

Cumhuriyet’in telefonları dün susmadı.

 

Bir grup cezaevi infaz koruma memuru, gazetemizi arayarak Can Dündar’ın iki gün önce çıkan yazısına sitem ettiler.

 

Silivri Cezaevi’nde bugün 15’inci gününe giren Can Dündar’ın yazısında, onları üzen bir ifade vardı.

 

O gün de yoğun trafik içinde böyle bir karışıklıktan anlam farklılığı yaşandı. Önceki gün kendisi hatadan dolayı “özür” mesajını iletti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.