İzolasyondaki Cezaevi Personelinin Karantina Süresi Uzatıldı

Ceza ve Tevkifveleri Genel Müdürlüğünün, Ceza infaz kurumlarında görevli ve karantinadaki personelin izolasyonu ile alakalı ,23 Nisan 2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılıklarına göndermiş olduğu yazıda aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir.

"Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında. ceza infaz kurumlarındaki personelin mahallinde uygun görülen yerlerde hem kendi sağlığı hem de hükümlü tutukluların salgından korunması amacıyla, Genel Müdürlüğümüzce bilimsel danışma kurulunun ceza infaz kurumlarına yönelik tavsiye kararı ile  ceza infaz kurumlarındaki personel izolasyona tabi tutulmuştur.

Söz konusu izolasyon tedbirinin olumlu sonuçlar verdiği Bilimsel Danışma kurulu tarafından da değerlendirilmiş, virüsün ceza infaz kurumlarında kontrol altına alındığı tespit edilmiştir. Bilimsel Danışma kurulunun yeni tavsiye kararı ile ceza infaz kurumlarında salgının önlenmesi amacıyla bu uygulamanın 31.05.2020 tarihine kadar uzatılmasi Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür.

Bu kapsamda, kurumlarda görev yapan personelden belirtilen tarihe kadar izolasyon uygulamasına devam edilmesi ile sirkülasyonun azaltılması amacıyla izolasyon süresinin 14 günlük süre ile yapılması, bu süreye mümkün olduğu ölçüde riayet edilmesi, zaruri nedenler bulunması halinde (personel eksikliği vb.) bu uygulamaya 7 günden az olmamak üzere İl Pandemi kurullarının görüşleri duğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından belirlenmesi. ayrıca kurumlarda dönüşüm sağlanırken personelin evlerden izolasyon alanlarına ya da kurumlara alinmadan önce mahaldeki il veya ilçe sağlık müdürlükleri ile irtibata geçilerek PCR testlerinin yaptırılması ve sonucuna göre hareket edilmesi, özellikle evde izalasyonda bulunan personelin izolasyon kurallarına aykırı hareket etmesini engellemek amacıyla sıkı takibinin yapılarak izalasyonun amacına ulaşmasına riayet edilmesi hususunda; Gereğini rica ederim. " denilmiştir.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.