Borsada kazanç ve işlem vergisi olacak mı?: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yanıtladı

Borsaya yönelik vergi iddiaları gündemdeki yerini korurken konuyla ilgili son resmi açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. İşte Yılmaz’ın konuyla ilgili canlı yayında aktardıkları..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV yayınında Kabine’nin bir yılını değerlendirerek merak edilen soruları yanıtladı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, enflasyonun yıl sonunda yüzde 38 seviyesine ineceğini belirterek, “Enflasyonla mücadelede geçiş döneminde zemini güçlendiren adımlar attık. Mayıstan sonra düşüş başlayacak dedik. Temmuz, ağustos ve eylülde devam edecek düşüş süreci. Enflasyon yıl sonunda yüzde 38 seviyesine gelecek. 2026'da ise yüzde 10'un altına düşecek şekilde programımızı yaptık. 2026'da tek haneli rakamları yakalayacağız.” dedi.

Yılmaz borsada vergilendirme konusuna da değindiği konuşmasında şunları aktardı:

"Bizim yapacağımız vergi düzenlemeleri enflasyonu artırıcı değil, kayıt dışılığı azaltacak bir teklif barındırıyor.

Çok spekülatif haberler görüyoruz sosyal medyada. Yetkililer açıklamadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar vergi alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Yapılan işlemler üzerinden bir bedel alma, o da çok cüzi yani işte 'On binlerde diyelim bir, iki gibi bir şey olur mu, olmaz mı? tartışması var.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

X (Twitter) Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.