CTE Aile Birliği Mazeret Atamalarına Dair Ek Duyuru !

Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 07/08/2018 günü  Aile birliği mazeret atamalarına ilişkin ek duyuru yayınlamıştır. Duyuru aşağıdaki şekliyle takipçilerimizin bilgisine sunulur.

"Ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan personelin Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince kurumlar arası aile birliği mazereti nedeniyle naklen atanma taleplerinin değerlendirileceği ilgi yazımız ile tüm teşkilata duyurulmuştur.
Söz konusu yazımızda "aday memur olup olmadığına bakılmaksızın 01/09/2018 tarihi itibariyle görev yapılan adalet komisyonu yetki alanı içerisinde 1 (bir) yıllık hizmet süresini doldurmuş olmak gerekeceği (sözleşmeli pozisyonda geçen süreler hesaba katılacak, askerlik, açıkta ve aylıksız izinde geçirilen süreler ile hastalık raporlarının 3 aydan fazlası hesaba katılmayacaktır.)" belirtilmiş ise de; 


Genel Müdürlüğümüzce yeniden yapılan değerlendirme sonucunda ilk istihdam, açıktan atama ile açıktan yeniden atananlar hariç olmak üzere 1 (bir) yıllık hizmet süresi şartı (01/09/2018 tarihi itibariyle) aranmaksızın aile birliği mazereti nedeniyle başvuru yapılabilecektir. (Örneğin NAS kapsamında atanan ancak sonradan aile birliği mazereti ortaya çıkan ya da görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanan ancak sonradan aile birliği mazereti ortaya çıkanlar bu kapsamda 1 (bir) yıllık hizmet süresi aranmadan başvuru yapabileceklerdir)


Ayrıca, aile birliği mazereti nedeniyle naklen atanma/yerleştirilme başvuru şartlarını taşımadığı halde talebini NAS üzerinden mazeret seçerek gönderenlerin talepleri dikkate alınmayacağı gibi ilgililerin taleplerine cevap da verilmeyecektir."denilmiştir.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mücahit 6 yıl önce

Çok şükür düzeltildi ya :)

Avatar
İkame 6 yıl önce

Sonuçlar ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mı acaba.....?
Bunu okuma yazmayı yeni öğrenmiş çocuğa versen 3 günde açıklar.. ama demek bakanlikta 2 ay sürü..