ABD'de Cezaevi Personeli Kalp Krizi Geçirirken Kaçmayıp Yardım Eden Mahkumlara Ödül

ABD'de Georgia eyaletindeki bir cezaevinde kalan mahkumların, bir mezarlıkta çevre düzenlemesi yaptıkları sırada başlarındaki cezaevi personelinin bayılmasının ardından kaçmayarak, kalp krizi geçirdiğinden şüphelendikleri cezaevi personeline kalp mesajı yapmaları ve cep telefonundan polisi aramaları nedeniyle cezalarının yaklaşık yüzde 25 oranında azaltıldığı bildirildi.

 

"CEZAEVİ PERSONELİNİN BAŞINA NE GELECEKTİ BİLMİYORUM"

Polk County Şerifi Johnny Moats, olayla ilgili yaptığı açıklamada, herhangi bir zamanda bir mahkumun normal sorumluluğunun ötesine geçtiğinde cezasında kesintiye gittiklerini ya da bir personelin de benzer bir şey yaptığında izin verdiklerini belirtti. Moats, "Herhangi bir yardım almasaydık, cezaevi personelinin başına ne gelecekti bilmiyorum." dedi.

"ONA YARDIM ETMELİYDİK"

Mahkum Greg Williams de olayı anlatırken, "O anda mesele kimin hapiste olduğu veya kimin olmadığı değildi. Yerde yatan bir adam vardı ve ona yardım etmeliydik." ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.