Denetimli Serbestlik Projesinde Kapanış Toplantısı Yapıldı

Yapılan bu toplantıyla allakalı CTE web sitesinden aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir.

"Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve resmi adı “Türkiye’de Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Eşleştirme Projesi” olarak öngörülen projenin faaliyetleri tamamlandı. Projenin kapanış toplantısı 31 Temmuz 2017 tarihinde Ulucanlar Cezaevi Müzesinde Adalet Bakan Yardımcısı Bilal UÇAR ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz YILDIRIM’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz yetkililerinin yanı sıra Birleşik Krallık Adalet Bakanlığından Uluslararası İlişkiler Başkanı David MEYER, Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Eric WESTRATE, Portekiz Büyükelçisi Paula Leal Da Silva, Avrupa Birliği Delegasyonu Maslahatgüzarı Gabriel Munuera Vinals ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personelinin katıldığı kapanış töreni Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başladı. Proje Kapanış Töreni proje çıktılarından biri olan Proje Kısa Film Gösterimi ile başlamıştır. Kısa film gösterimi sonrasında Sayın Genel Müdürümüz konuşmasında ülkemizde ceza adalet sisteminde son yıllarda ciddi bir reform ve hızlı bir dönüşüm süreci yaşandığını ve bugün burada olmamıza vesile olan elektronik izleme sisteminin bu çalışmalara sadece bir örnek oluşturacağını ifade ederek projenin başarılı ve her iki taraf içinde memnuniyetle sonlanan bir proje olduğunu belirtmiştir.


Elektronik İzleme Projesi Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Avrupa Birliği teknik destek projesidir. 2015 yılı Ağustos ayında başlayan proje 31 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Proje ile Türkiye’de etkili ve işlevsel bir elektronik izleme sistemi oluşturmak için bilgi ve deneyim kazanmak, bu yolla Türkiye için AB standartlarıyla uyumlu en uygun sistemi belirlemektir.


Programın ikinci bölümünde Proje Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Jos Ter Voert ve Genel Müdürlüğümüz Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Tetkik Hâkimi ve Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Muadili Kevser CEYLAN KOCA tarafından projenin yürütülme süreci ve projenin çıktılarının anlatıldığı konuşmalar gerçekleştirilmiştir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.