Denetimli Serbestlik Gençlik Programı Bilgilendirme Toplantısı

UNICEF’in teknik desteği ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘’Türkiye’de Denetimli Serbestlik Hizmetlerinde Çocuklar İçin Etkili Bir Risk Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi Projesi‘’ (DENGE) kapsamında ‘’Denetimli Serbestlik Gençlik Programı Bilgilendirme Toplantısı’’  30-31 Temmuz-1 Ağustos  tarihlerinde İzmir Çeşme’de başladı.


Toplantı kapsamında, denetimli serbestlik müdürlüklerinde görevli müdür, müdür yardımcısı, şef ve infaz koruma memurlarına Denetimli Serbestlik Gençlik Programının getireceği yenilikler, uygulamalar, pilot uygulama süreci ve beklentiler hakkında bilgi verilmesi hedeflendi.


Projenin bilgilendirme toplantısına Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Çiftçi, CTEGM Tetkik Hakimi Kevser Ceylan Koca, Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Gözde Yavuz, Değerlendirme Planlama Şube Müdür Sevgi Serdar Kahveci ve Sosyal Hizmet Uzmanı Pelin Dalkılıç ile UNICEF Türkiye Çocuklar için Adalet ve Çocuk Haklarının İzlenmesi Sorumlusu Göktan Koçyıldırım, UNICEF Türkiye DENGE Denetimli Serbestlik Gençlik Programı Proje Danışmanı Mehmet Can Özkaya ve UNICEF Türkiye Çocuk Koruma Programı Asistanı Evrim Kahramanoğlu katılım sağladı.


Denetimli Serbestlik Gençlik Programı Bilgilendirme Toplantısı, UNICEF Türkiye Çocuklar için Adalet ve Çocuk Haklarının İzlenmesi Sorumlusu Göktan Koçyıldırım’ın hoş geldiniz konuşmasının ardından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. 


Sayın Yılmaz açılış konuşmasında; ‘’Sizlerin de çok iyi bildiği üzere denetimli serbestlik sistemi; suçluların rehabilitasyonu, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi ve toplumun korunması amacına hizmet etmesi bakımından ceza ve infaz sistemimizin önemli bir parçasıdır. Bugün gelinen noktada denetimli serbestlik sistemi sizlerin değerli emekleri ile ceza infaz sisteminin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu’nun 9. Maddesi; Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nın görev alanına giren konularda çocuk ve gençlere özel dikkat gösterilmesini hükmetmektedir. Bizler de bu hükmün ve iş birliği ile çalışmanın gereği olarak UNICEF ile sizlerin de birer parçası olduğu DENGE projesini yürütmekteyiz. Proje ile denetimli serbestlik altında bulunan çocuklar için daha etkili, önleyici ve rehabilite edici bir müdahale sistemini oluşturmayı, çocuk denetimli serbestlik hizmetlerinde kullanılacak risk ve ihtiyaç değerlendirme araçları oluşturulmasını, ülkemizdeki çocuk adaleti sisteminin verimliliğini ve etkililiğini arttırmayı, suç ile adı yan yana gelmiş çocukların topluma yeniden kazandırılmasını hedefledik. Şu an gelinen aşamada risk değerlendirme aracı ve müdahale programları geliştirilmiş, pilot süreci için gerekli UYAP yazılımı tamamlanmış diğer ekranlara yönelik UYAP yazılım çalışmalarına devam edilmektedir. Bu toplantı sonrasında müdürlüklerinize döndüğünüzde pilot uygulamaya başlamanızı bekliyoruz. Bugün burada bulunarak verdiğiniz destek çalışmalarımıza değer katmıştır. DENGE Bilgilendirme Toplantısı’nın beklenen faydayı sağlaması temennisiyle, hepinize saygılarımı sunuyorum’’ dedi.


Açılış konuşmasının ardından program, UNICEF yetkilileri ve CTEGM Tetkik Hâkimi ile şube müdürlerinin sunumu ile devam etti. Soru cevap oturumu ile programın ilk günü tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.