Hangi Kurum Personeli Ne Şekilde ve Ne Kadar Banka Promosyonu Alıyor ?

Adalet Bakanlığı Personeli Ne Kadar Banka Promosyonu Alıyor ?

Adalet Bakanlığı Personeli için malumunuz 2017 yılında gerçekleşen banka promosyonu anlaşması, Adalet Bakanlığı ile Vakıfbank arasında imzalanmıştı. Yapılan anlaşma gereği aşağıdaki hükümler geçerlidir denilmişti. Neydi bu oran ;

“Her personele temmuz ayı zamlı net maaşın %10'u + 341 TL teklif veren Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı ( Vakıfbank ) kazanmış, bu sonuca göre 07/08/2017 günü VakıfBank ile 01/09/2017 – 01/09/2022 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 5 ( beş ) yıllık protokol imzalanmış olup promosyon ücretleri Eylül 15 - Ekim 15 arasında verilecek şekilde kararlaştırılmıştır. “ denilmişti.

Kabaca hesaplayacak olursak ortalama maaş'ı 5000 TL baz alırsak %10 = 500 TL + 341 sabit ödenek toplamda 841 TL civarlarında bir miktara tekabül ediyor ki bu yapılan 5 yıllık anlaşma baz alındığında 841 TL x 5 Yıl = 4205 TL gibi bir miktar ediyor, aylık bazda promosyon alanlara göre hesaplayacak olursak 4205/60=70 TL gibi miktara denk geldiğini görmekteyiz.

Eylül 15 - Ekim 15 arasında alınacak olan son promosyondan sonra 2022 ağustos ayında Adalet Bakanlığı Banka Promosyonu konusunda anlaşması için bankalarla tekrardan anlaşma masasına oturacaktır. Bu Yazı hazırlamamdaki amaç, geçmişte yapılan anlaşmaları az bulanlarda oldu, paranın peşin ödenmesi gerektiğini söyleyende bu yüzden çeşitli forumlardan ya da bizzat tanıdığım eş dostlardan edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Bakalım hangi Bakanlık personeli ne şekilde ve ne kadar banka promosyonu alıyor !

Sağlık Bakanlığı Personeli Ne Kadar Banka Promosyonu Alıyor ?

Sağlık Bakanlığı personelleri il sağlık müdürlükleri öncülüğünde ihale usulü olarak katılımcı bankalarla 3 ya da 5 yıllık şekilde anlaşma sağlamakta. Yapılan anlaşmalar neticesinde aylık bazda 75 TL ile 165 TL arasında miktarlarda promosyon aldıkları bilinmekte. Mesela bir örnek verecek olursak;

  • Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünde, 1009 çalışanı kapsayan ve 2021 yılında yapılan anlaşma gereği, 5 yıllık olan banka promosyonu ihalesi sonucunda her bir çalışana eşit olarak tek seferde 10 Bin 20 TL ödeneceğini açıkladı.

  • Muğla il Sağlık Müdürlüğü 2021 yılı itibariyle yapılan anlaşma sonucunda  5 yıl süre için eşit şekilde tek seferde 7000 TL ödeme yapacak.

İçişleri Bakanlığı Personeli ( Asker, Polis, Belediye vb. ) Ne Kadar Banka Promosyonu Alıyor ?

1-Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) Personeli için promosyon konusunda edindiğimiz bilgileri sıralayacak olursak eğer ;

  • Bölgeye göre değişebilir, genellikle 3 yıldır.

  • İl, ilçeden ziyade garnizon olarak yapılır.

  • Toplu değil aylık olarak yatar, ortalama 80-100 TL.

2- Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) personeli için il bazında anlaşmalar olmakla birlikte örnek olarak İstanbul EGM personeli aylık 75 TL ve 3 yıllık anlaşma için 2700 TL civarı bir miktar aldığı bilgisini aktarabiliriz.

3- Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 2021 yılından geçerli olmak şartıyla 3 yıl için Akbank ile yapılan anlaşma sonucunda tek seferde yatırılmak üzere 3.160 TL lik anlaşmaya imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumları Personeli Ne Kadar Banka Promosyonu Alıyor ?

İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri genellikle 3 veya 5 yıllığına bankalarla anlaşma yapmakta, bu anlaşma sonucu, aylık, üç aylık veya altı aylık dönemler ile ve kimi zaman tek seferde peşin ödeme ile öğretmenlere promosyon verilmektedir.

  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 2021 yılı içersinde Personel Maaş ve Banka Promosyon ihalesi yapılmış, ihaleyi ise 7.700 TL teklif ile Yapı Kredi Bankası kazanmıştır. Banka bunu personele eşit şekilde ve tek seferde yatıracak.

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 2021 yılı içersinde Personel Maaş ve Banka Promosyon ihalesi yapılmış, ihaleyi ise 45 aylık süre için toplamda  6.620 TL teklif ile Vakıfbank kazanmıştır. Banka bunu personele eşit şekilde ve tek seferde yatıracak.

  • 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi 2029 personel için Halk Bankası ile 5 yıllığına kişi başı 9.060 TL promosyon sözleşmesi yapılmıştır.

  • 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde Rize merkez ilçede 3156 personel için Yapı Kredi bankası ile 3 yıllığına kişi başı 4.270 TL promosyon sözleşmesi yapılmıştır.

Diyanet Personeli Ne Kadar Banka Promosyonu Alıyor ?

Diyanet Personeli ise il ya da ilçe bazında anlaşmalar sağladığı için sanırım yine personel sayısıyla doğru orantılı olarak değişkenlik göstermekle birlikte, bir diyanet personelinden edindiğimiz kısa bilgileri sırasıyla paylaşmak isterim.

  • Bu yerden yere değişir, 2 de olur 3 yılda.
  • Anlaşmalar ilçe bazında, yani müftülük olarak yapılır.
  • Katılım bankası ile anlaşmalar yapıldığından normal bankalara göre çok daha az miktarlar söz konusu, mesela 2 yıl için 400-500 TL bile alabilirsiniz.
  • Ödemeler genelde anlaşma sonrası peşin olarak yapılır, fakat anlaşma şartlarında farklı madde varsa farklı durumlar oluşabilir.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.