Haydi Umutlu Yürekler Görev Başına !

Bildiğinizi gibi Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanunu tasarısı görüşmeleri TBMM’de 616 sıra sayısıyla devam etmektedir. 08 Ocak 2015 itibarıyla yasa taslağının 19. Maddesi görüşülüp ve kabul edilmiş olup kalan maddelerin görüşmeleri 13 Ocak 2015 tarihinde başlayacaktır. Mali haklarımız ve özlük haklarımızın yer aldığı maddeler de bunlar arasında olduğundan bundan sonraki süreç büyük önem arz etmektedir.

TBMM görüşmeleri esnasında milletvekillerinin sorunlarımızı bilmesi, Meclis kürsüsünden dile getirmesi ve çözümü için önergeler vermesi; ancak bir amaç uğruna hep birlikte hareket edildiğinde yol kat etmenin mümkün olduğunu bizlere bir kez daha ispat etmiştir. Mesleki yaşantılarımızda karşılaştığımız sorunlarımızın böyle bir platformda sunulması, sorgulanması; her şeyden önce bu konuda büyük emek veren Derneğimizin, kamuoyunu bilgilendirme, çözüm önerileri sunma, mevzuat değişiklikleri yapma konusunda lobi faaliyetleri yaparak lehimize yönelik kamuoyu oluşturma çabalarının meyvelerini verdiğinin çok önemli bir göstergesidir.

Bugün istenen tüm hakların alınamaması halinde dahi önümüzdeki süreç için çok sağlam temeller atılmış, isteklerimizin yabana atılamayacak meşru haklar olduğu herkesçe kabul edilmiş olacaktır. Bu anlamda sonuçtan ziyade sürecin bu şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda TBMM’ye yönelik ziyaretlerde bulunurken bizlere yardımcı olan; ayrıca hazırladığımız raporlar için metin oluşturma aşamalarında, sorunlarımızı ortaya koymaya yardımcı olan, çözüm önerileri sunan, yapıcı eleştirileriyle bizleri destekleyen ve bizlere inanmak suretiyle motivasyonumuzu ve gücümüzü artıran tüm üyelerimize teşkilatımız adına teşekkür ediyoruz.

Yasanın Mecliste görüşülen mevcut haliyle çıkması durumunda bazı unvanlara yıpranma hakkı, emeklilikte silah taşıma hakkı verilmiş olacak, tazminat oranlarında bazı iyileştirmeler yapılmış olacaktır. Bu ve benzeri birtakım iyileştirmelerin verilmesini olumlu karşılıyor ancak yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle önümüzdeki birkaç günde birlikte hareket edebilme kabiliyetimizi sonuna kadar zorlayarak elimizden geldiği kadar TBMM üyelerine yönelik ısrarımızı artırmayı sizlerden talep ediyoruz.

Bu kapsamda sizlerden aşağıda belirttiğimiz önerge taslaklarını bölge milletvekillerinize veya gönderebildiğiniz tüm vekillere faks, e-posta gibi yollardan ulaştırmanızı rica ediyoruz.

 

 

 

ÖNERGE TASLAKLARI:

 

ÖNERGE 1

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na

Görüşülmekte olan 616 sıra sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin çerçeve 20’nci maddesinin 3’üncü fıkrasının (a) bendinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

 

(3) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun;

 

a) 152’nci maddesinin "II- Tazminatlar" kısmının "A) Özel Hizmet Tazminatı"

bölümünün (b) ve (c) bentlerine aşağıdaki alt bentler eklenmiş ve "G) Adalet Hizmetleri Tazminatı" bölümünün (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

"6. Ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan cezaevi tabibine ayrıca % 300 üne, diş tabibine ayrıca % 200 üne, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, veteriner ve eczacılar için ayrıca

% 100 üne, sağlık memuru için ayrıca % 80 ine,"

 

"4. Ceza infaz kurumlarında görev yapan mühendis ve mimarlar için ayrıca % 50 sine, sosyologlar için ayrıca % 100 üne ve teknisyenler için ayrıca % 50’ ine,"

 

"d) Ceza infaz kurumu müdürü ve denetimli serbestlik müdürüne ayrıca % 130 una, ceza infaz kurumu mudur yardımcısı ve denetimli serbestlik müdür yardımcısına ayrıca % 100 üne, idare memuruna ayrıca % 80 ine, infaz ve koruma başmemuruna % 130 una, infaz ve koruma memuruna % 100 üne, kâtip ile ambar memuruna ayrıca % 80’ine, diğer ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeline ayrıca % 50 sine,"

 

 

ÖNERGE 2

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na

Görüşülmekte olan 616 sıra sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin çerçeve 20’nci maddesinin 2’nci fıkrasının aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

 

(2) 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendinin (B) alt bendine "f) Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü emrinde görevli ceza infaz kurumu müdürü, ceza infaz kurumu mudur yardımcısı, idare memuru, infaz ve koruma başmemuru,  infaz ve koruma memuru, katipliğinden ve şoförlüğünden" ibaresi eklenmiştir.

 

ÖNERGE 3

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na

Görüşülmekte olan 616 sıra sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin çerçeve 20’nci maddesinin 11’nci fıkrasının aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

 

(11) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası

Kanununun 40’ıncı maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

 

 

"19) Ceza infaz kurumlarında fiilen görev yapan                    90"

        tüm yönetici ve personel

 

ÖNERGE 4

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na

Görüşülmekte olan 616 sıra sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin geçici 4’üncü maddesinin kanun taslağından çıkarılmasını arz ve teklif ederiz.

 

ÖNERGE 5

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na

Görüşülmekte olan 616 sıra sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde görüşülen ve kabul edilen maddeleri içinde adı geçen personele yönelik tazminat oranlarının artırılması gibi iyileştirmelerin Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren verilmesi konusunda 21’inci maddeye ek bir cümle yazılmasını arz talep ederiz.

 

 

MİLLETVEKİLLERİNİN E-POSTA ADRESLERİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.