2015 Yılından İtibaren 25 Bin İnfaz Koruma Memuru Alımına Başlanacak.

 

Adalet Bakanlığından beklenen açıklama nihayet geldi. İnfaz Koruma Memuru Alımı, 2015 yılında başlıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 5 yılda dış güvenliğin Bakanlığa geçeceğini, 25 bin yeni infaz koruma memuru istihdam edileceğini söyledi. 2014 Yılında ikm alınacağı haberleri nedeniyle infaz koruma memur adayları için heyecanlı bekleyiş başladı.

Bu yıl infaz koruma memuru alınacağı haberi adayları heyecanlandırdı. 2014 infaz koruma memuru için şuan alım yapılmıyor ama başvuruların hangi tarihte yapılacağı ve alınacak koruma memur sayısı merak konusu oldu.

 

İnfaz Koruma Memur Maaşları ne kadar olacak? 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 5 yılda dış güvenliğin Bakanlığa geçeceğini ve 25 bin yeni infaz koruma memuru istihdam edileceğini söyledi. 2014 – 2015 yıllarında infaz koruma memuru olarak alınacakların sayısı 25 bin olarak açıklandı. Peki infaz koruma memurları ne kadar maaş alacak? ikm maaşlarının ortalama 1700 tl civarında olacağı söyleniyor.( Şu an güncel olarak ikmler 2100 civarı alıyor -  Aralık 2014 ) 2014 Yılnda infaz koruma memur alımlarının ne zaman alınacağı henüz belli değil. İnfaz koruma memur alım haberleri iş sahibi olmak isteyen adaylar için yeni bir umut oldu.

İnfaz ve Koruma Memurluğunda Aranan Şartlar Neler?

2015 infaz koruma memurluğu için aranan diğer şartlar neler? Kimler ikm olabilir? ikm olmak için kpss sınavına girmiş olmak ve Kpss’den en az 40 puan almış olmanız gerekiyor, İnfaz koruma memurluğu için sadece kpss puanı yeterli değil başvuru yapacak olan adayların fiziki şartları da göz önünde bulundurulacak. İlgili kanunun Türkiye büyük millet meclisi’nden kısa sürede geçmesinin beklenildiği açıklandı.

Koruma memuru olmak isteyen adaylar sağlık ve fiziki şartlarının yeterli olması dahilinde kpss lise puan türünden 40 -60 puan alma şartı aranacak erkek adayların 1 .72 kız adayların ise 1. 68 metre boyunda ve 25 yaşından küçük olmaları gerektiği açıklandı koruma memurları yedinci yılında polisliğe geçebilecek silahlı olarak görev yapabilecekler.

En az lise mezunu olmak

Erkeklerde 1.72 cm boy, bayanlarda ise 1.65 cm boyunda olmak

25 yaşından gün almamış olmak

Seçme sınavlarında başarılı olmak

Polis eğitim kurumlarında en az dört ay mesleki eğitimini ve iki ay staj eğitimini (uygulamalı alan eğitimi) başarıyla bitirmek.

Başvuru şartlarına uygun nitelikte olan adaylar gerekli işlemlerini yapmaya hak kazanabilecekler. 2014 infaz koruma memuru kadın erkek sayıları henüz açıklanmış değil, TBMM atarafından koruma memurluğu kadrosu ile ilgili yasal düzenleme yapıldığı takdirde, koruma memurluğu için aranılacak diğer şartlar disiplin ve eğitim öğretimle ilgili konular ile diğer usul ve esaslar İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecektir.

 

İnfaz Koruma Memuru alımı 2015 yılında mı başlıyor?



Ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Jandarmadan Adalet Bakanlığına devrini öngören düzenlemenin Meclis Genel Kurulunda olduğunu anımsatan Bozdağ, “Ekim’de Meclis açılınca inşallah yasayı çıkaracağız. Yasanın çıkmasından sonra cezaevlerimizin tamamının dışı güvenliği kademeli şekilde Adalet Bakanlığına geçmiş olacak. Bunun için 5 yıllık geçiş süreci öngörüyoruz” dedi.

Şu anda cezaevlerinde adeta ikili bir yönetim olduğunu, dış güvenlik ve içerinin yönetimiyle ilgili iki başlı bir durum yaşandığını ifade eden Bozdağ, “Güvenliğin el değiştirmesinden sonra, yönetımde de bir birlik oluşacaktır. İşlerın sağlıklı yürümesi ve sorumlunun tek olması son derece önemli. Şimdi infaz koruma memurlarıyla ilgili ayrı, jandarmayla ilgili ayrı usul var. Ortada olay olduğunda çözümü zorlaşıyor.. Onun için sorumluları da tekleştıren hesap soranları da tekleştiren bir adımı atmıs olacağız.. Bu çerçevede yasanın yürürlüğe girmesinden sonra 25 bin civarında yeni infaz koruma memurunu istihdam edeceğiz” diye konuştu.. Bozdağ, yeni istihdam edileceklerin dış güvenlikte çalışacağını, belli bir yaştan sonra içeride görev alacağını anlattı.

 





 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.