2023 Yılı İşyurtları Kurumu Ankara Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı

İşyurtları Kurumu tarafından Başkent Millet Bahçesinde organize edilen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı halkımıza kapılarını açtı. Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’un açılışını yaptığı fuara, milletvekilleri ve Adalet Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin yanı sıra diğer bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, bürokratlar ve yerel yöneticilerle birlikte halkımız katılım sağladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuşmasında; “Başkent Millet Bahçesinin Cumhurbaşkanımızın destekleri ile Ankara’nın en önemli merkezlerinden biri haline gelen Millet Bahçesinin tam orta yerinde İşyurtları Kurumumuzun bu güzel etkinliğini yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin 100 yılını bitirdik 2. yüzyıla daha çok çalışarak yolumuza devam edeceğiz ve Türkiye Yüzyılı hedefine emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Adalet Bakanlığımıza bağlı olan İşyurtları Kurumumuzun neler yaptığını Başkentimiz’de sergiliyoruz. İşyurtlarımızın ülke genelinde nelere imza attığını hep birlikte göreceğiz. Ceza hukuku açısından özellikle işyurtlarının kurulmasından itibaren çok önemli adımlar attığımızı ifade etmek isterim. Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması ile ilgili olarak bugüne kadar yaptığı faaliyetleri ülke genelinde bu tür fuarlar ile sergilemeye çalışıyoruz. Cezaevlerine sadece suçluların ıslahı olarak ya da ceza yaptırımına maruz kalan kurumlar olarak bakmamak gerekiyor. Cezaevlerimiz aynı zamanda birer eğitim kurumlarıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar sonucunda 42 merkezde Mesleki Eğitim Merkezleri açılarak hükümlü ve tutukluların eğitim ve öğretim görmeleri sağlanmaktadır. Hükümlü ve tutuklulara çıraklık, kalfalık ve ustalık belgeleri verilmektedir. Bu belgeleri alan hükümlüler, tahliye olduktan sonra bir meslek sahibi olarak cezaevinden çıkıyorlar. Bu kapsamda öğrenim gören kişi sayısı 64.000’dir.

İşyurtlarımız birer fabrikaya dönüşmüş durumdadır. Kamu iktisadi teşebbüs kuruluşlarımızdan aşağı kalır bir tarafı yok. Ürettikleri ürünler bakımından baktığımız zaman Türkiye’de bugüne kadar 1.700’den fazla atölye ve tesisle büyük bir kamu iktisadi kuruluşu gibi diyebiliriz.



200’den fazla meslek dalında, 30.000’den fazla hükümlü ve tutuklu ücret alıp, kısa vadeli sigortaları da yaptırılarak burada üretime destek oluyorlar. Yurt genelinde 364 merkezde faaliyet gösteren işyurtları sistemimiz milli ekonomimize katkı sağlıyor. Buradan sağlanan gelirleri yine adaletin hizmetine harcıyoruz ayrıca İşyurtlarımız pandemi zamanında çok büyük görevler ifa etti. Herkes evine kapanırken işyurtları çalışmaları hızlı bir şekilde devam etti. Ülke genelinde 79 milyon maske, 6 milyon tulum, 1.5 milyon gözlük üretildi.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın önem verdiği sıfır atık projesine de işyurtları çok önemli destek verdi ve vermeye devam ediyor. Ülkemize ve insanımıza kazandırdığı bütün bu hizmetlerinden dolayı İşyurtlarımızla iftihar ediyoruz.

İşyurtları fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Düzenlenmesinde emeği geçen İşyurtları Daire Başkanımız başta olmak üzere tüm yöneticilerimize, bu stantların kurulmasında emeği geçenlere, stantlarda sergilenen ürünlerin üretimlerini gerçekleştiren hükümlü ve tutuklulara, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.



Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci ise yaptığı konuşmasında; “İşyurtları Kurumu, cezaları infaz olan hükümlü ve tutukluları, iyileştirme temelli bir sisteme dahil ederek meslek ve sanat öğretimi aracılığıyla tahliye sonrası yaşamlarına hazırlamaktadır. İşyurtları Kurumu, hükümlülerin belirli bir sistem ve plan dahilinde eğitilmesini ve tahliye sonrasında meslek sahibi olmalarını sağlamayı önemli bir hedef olarak benimsemektedir. İşyurtları, insan odaklı çalışarak tutuklu ve hükümlülerin meslek edinmelerini teşvik etmekte olup ülke genelinde 200’den fazla işkolu ve meslek alanında faaliyet göstermektedir.

İşyurtlarının başarılı olmasında, çalışan idarecilerin, personel ve doğrudan atölye çalışmalarını yürütenlerin inanç, fedakarlık, azim ve özverisinin etkili olduğunu biliyoruz.




Bu çalışmaların bir sonucu olarak da bugün burada ürün ve el sanatları fuarının açılışını yapacağız. El emeği göz nuru ürünlerin sergileneceği ürün ve el sanatları fuarı 13-19 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır.” dedi.

Daha sonra 5.600 metrekare alan üzerine kurulu olan ve ülkemizin birçok yöresinden gelen işyurdu müdürlükleri stantlarını tek tek gezen Bakan Tunç, ürünleri ilgi ile inceleyerek tüm görevlilere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Tekstil ürünlerinden, gıda ürünlerine, mobilya ürünlerinden metal ürünlerine kadar bir çok farklı ürün ile halkın beğenisine sunulan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı 13-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesinde 10:00 ile 19:00 saatleri arasında açık kalacaktır.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

X (Twitter) Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.