İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Ceza İnfaz Kurumu Personeli Jandarma'ya Kimlik Göstermek Zorundamıdır ?

SORU/CEVAP

Ceza İnfaz Kurumu Personeli Jandarma'ya Kimlik Göstermek Zorundamıdır ?

Soru Olarak ara ara rast geldiğimiz bir konu olan infaz ve koruma memurlarının ceza infaz kurumlarına girişlerinde Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu kimlikleri nizamiye girişlerinde görevlendirilmiş personellere gösterme zorunluluğunun olup olmadığı yönünde idi.

 

Konu ile alakalı mevzuat şunu diyor;

 

MADDE 5- (1) Mevzuat çerçevesinde; a) Ceza infaz kurumlarında görevli tüm personel tarafından girişte ve çıkışta Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce tanzim edilmiş personel kimlik kartları jandarmaya ve kurum tarafından görevlendirilen personele gösterilir. “ ibaresi mevcuttur.

 

Buradan da anlaşıldığı kadarıyla istenildiğinde göstermek mecburi, malum işimiz güvenlik belki küçük ceza infaz kurumlarında gerek jandarma , gerekse cezaevi personeli giren çıkan personeli tanımakta zorluk çekmeyebilir ve kimlik istemeyebilir. Lakin bunu büyük ceza infaz kurumları için düşünürsek olayın takibinin çokta kolay olmayacağını anlayabiliriz ve kimlik istenildiğinde göstermek mecburiyetimizin olduğunu unutmamamız gerekir. Burada mühim olan bu yetki'nin art niyetli olarak kullanılmamasıdır !

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.