İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumunda İletişim Eğitimi Düzenlendi...

SİVAS

Medicana Sivas Hastanesi Psikoloğu K. Begüm Çayır, Sivas Açık ceza infaz kurumu çalışanları ve sakinlerine iletişim eğitimi verdi.

Kadın ve erkek açık cezaevinde düzenlenen seminerde, Psikolog Begüm Çayır, iletişim ve iletişim becerileri hakkında çeşitli bilgiler verdi.

 

İnsanların davranışı, konuşması, susması, oturuş biçimi, kendini ifade etmesinin bir iletişim olduğunu belirten Psikolog Begüm Çayır, “İletişim yoluyla birbirimizi anlamaya, ilişkileri başlatmaya ve sonlandırmaya, kendimiz hakkında daha fazla bilgi edinmeye, başkalarının bizi nasıl algıladıklarını öğrenmeye çalışırız. Doğru iletişimin kuralları sevgi, saygı, güven, dürüstlük, eşitlik, yararlılık, zarar vermeme, mahremiyet, hoşgörü, toplumsal faydadır. İyi bir dinleyici olmanın temeli susmayı becerebilmektir. Sen dili yerine Ben dilini kullanın. Suçlayıcı olmayın, davranışa yönelik düşünün ve iletişimi devam ettirmeye çalışın. Anlatılmak istenen konuyu tam olarak bütün yönleriyle açıklamaya çalışın. Birinin davranışına tepki gösterdiğinizde, o davranışı muhakkak tanımlayın. Doğru ve etkili iletişim için ses tonu, vurgu, sözcüklerin seçimi, konuşmanın içeriği gibi pek çok faktör vardır. Sağlıklı bir iletişim için empati kurabilmek de çok önemlidir. Karşımızdaki kişiyi dikkatli dinlemeli, onu doğru anlamalıyız.” dedi.

 


Karşılıklı sohbet halinde geçen seminerde katılımcılar konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Sivas Kadın Açık Cezaevi ve Erkek Açık Cezaevi´nde gerçekleşen seminer sonrasında yetkililer, Psikolog Begüm Çayır´a teşekkürlerini ilettiler. İletişim eğitiminin aslında yaşam boyu devam etmesi gereken, her yeni gün kendimizi geliştirebileceğimiz bilgilerle dolu bir konu olduğunu ve sağlıklı bir toplum için doğru iletişimin şart olduğunu belirttiler. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.