İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

RTEÜ İnfaz ve Koruma Memuru Yetiştirecek

RİZE

Recep Tayyip ERDOĞAN Üniversitesi (RTEÜ) İnfaz ve Koruma Memuru Yetiştirecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan 'Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri' bölümüyle infaz ve koruma memuru yetiştirecek. Bölüme ilk etapta 40 öğrenci alınacak.

 

İLK ÖĞRENCİLERİNİ ALIYOR

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak mesleki yeterliliği olan mezunlar yetiştirmek üzere 'Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri' bölümü açıldı. Adalet MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yanık, bölümün 2017-2018 döneminde ilk öğrencilerini alacağını belirterek, "Normal öğretim programı için ilk etapta 40 öğrenci alınacak. İhtiyaç duyulması halinde sonraki dönemlerde bu kontenjan artırılacak" dedi.

 

 

MEZUNLARA ÖNCELİK TANINACAK

 

Yanık, söz konusu bölüm ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile 24.03.2017 tarihinde bir protokol imzalandığını ve bu protokol kapsamında; okul öğrencilerine ceza infaz kurumlarında staj imkânının tanınacağını kaydetti. Protokol kapsamında ayrıca, bölüm mezunlarına infaz ve koruma memuru olarak istihdam edilmek üzere açılacak imtihanlarda 'öncelik' tanınması kararı alındı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.