İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Bir Cezaevi Filmi 'Adı: Yunus' Ulucanlar Cezaevinde Çekimlere Başlandı...

Kültür ve Sanat

Bir Cezaevi Filmi "Adı: Yunus" Ulucanlar Cezaevinde Çekimlere Başlandı...

Hulusi Çelik tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Ankara’nın deneyimli yönetmenlerinden Okan Özbay’ın üstlendiği, başrollerinde Kemal Uçar, Yıldırım Gücük ve İrfan Kılınç’ın oynadığı filmin çekimleri, Ulucanlar Cezaevi’nin 90 yıllık tarihi atmosferinde başladı.

ULUCANLAR CEZAEVİNDE İKİNCİ FİLM

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında, uzman senarist ve dramaturglardan oluşan bağımsız değerlendirme grubu tarafından projeye başvuran 864 senaryo arasından seçilen, deneyimli Hollywood yapımcıları danışmanlığında yapıma hazıranan “Adı: Yunus” filmi, Uçurtmayı Vurmasınlar filminden beri Ulucanlar Cezaevi’ne çekilen ilk uzun metraj olma özelliği ile de dikkat çekiyor.
 

Altındağ Belediyesi’nin restore ederek 2011 yılında ziyarete açtığı Ulucanlar Cezaevi’nin plato olarak ayrılan bölümlerinde çekimlerine başlanan film, tavizsiz duruşuyla etrafındaki insanlara umut veren bir tutuklunun özgürlüğüne giden yoldaki 40 günlük hikayesini ve bu insanlardan biri olan İnfaz ve Koruma Başmemuru Cem’in hayatında yaşanan değişim sürecini anlatıyor. Asıl mesleği İnfaz ve Koruma Memuruluğu olan senarist Hulusi Çelik tarafından kaleme alınan film, cezaevi yaşamının sert koşullarının yanı sıra İnfaz ve Koruma Memurları arası iç çekişmeyi de ekranlara yansıtıyor.

  BAŞROLLERİNDE ÜNLÜ İSİMLER

 

Adı: Yunus filminde, “Ezel, Sen de Gitme, Yedi Güzel Adam” gibi dizilerle adından söz ettiren Kemal Uçar, ‘Kurtlar Vadisi ve Ezel’ dizilerinin ünlü yüzü Yıldırım Gücük’ün yanı sıra İrfan Kılınç, Sinan Pekinton, Engin Özsayın gibi Devlet Tiyatroları’nın önemli sanatçıları da rol alıyor. Yapımcılığını Başkentin köklü medya yapım şirketlerinden Dijital Medya’nın üstlendiği Adı:Yunus’un çekimleri devam ediyor.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.