İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi Sağlık Birimi Açıldı.

KOCAELİ

Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi Sağlık Birimi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz YILDIRIM'ın katılımıyla Açıldı

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde yaklaşık 5 bin 200 tutuklu ve hükümlünün kaldığı ve içerinde 2 adet F Tipi Yüksek Güvenlikli , 2 adet T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Açık Ceza İnfaz Kurumunun bulunduğu Kocaeli Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesi içerisinde 12 uzman doktorun görevli olduğu sağlık birimi törenle açıldı.


Törene Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz YILDIRIM, Genel Müdür Yardımcısı Cengiz ÖNER, Kocaeli Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali KURT, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Çelebi YILMAZ, Adalet Komisyonu Muhiddin PAÇA, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Erdal YÜCEL ve Ayhan MEMÜK, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Serhat TÜTÜNCÜ, Baro Başkanı Sertif GÖKÇE, Kandıra Kaymakamı Mehmet SOĞUKPINAR ve çok sayıda davetli katıldı.


Açılışı yapılan 600 m² alana sahip sağlık biriminde dahiliye, kadın doğum, göz hastalıkları, radyoloji, ortopedi, kulak burun boğaz, diş ve psikiyatri poliklinikleri bulunuyor. 12 uzman doktorun görev yaptığı sağlık biriminde 24 saat sağlık hizmeti verilecektir.


Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali KURT açılış konuşmasında "Kasım ayında faaliyete giren birimimizde 3 bin 524 hükümlü ve tutuklu hasta muayene edilmiş, bunlardan sadece 262'si İzmit'teki hastanelerde muayene edilmiştir. Kandıra yerleşkesinde bulunan ortalama 5 bin 200 hükümlü ve tutukluya aile hekimlerimizce kurum revirinde verilen muayene ve tedavi hizmetleri sırasında muayene edilen hükümlü ve tutukluların yaklaşık yüzde 85'inin ileri tetkik ve tedavilerinin yapılmak üzere 30 kilometre uzaklıkta İzmit'teki hastanelerde sevki yapılıyordu. Yeni sağlık birimiyle bu sorun ortadan kalktı" açıklamasında bulundu.


Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz YILDIRIM açılış konuşmasında "Bulunduğumuz yerde 5 bini aşkın hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Adalet Bakanlığı olarak mahkumların sosyal hayata kazandırılması konusunda görev yapıyoruz. Bütün faaliyetlerimizde insan hak ve onurunu ele alan bir sistem uyguluyoruz. Burada yapılan bu birim mahkumların sağlığa hızlı ulaşabilmeleri ve dış güvenlik hizmetlerinin kolaylaştırılması yönünde olmuştur" açıklamasında bulundu.


Kocaeli Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU açılış konuşmasında "Açılan birimde insan onuruna dayalı hizmet anlayışı ile tutuklu ve hükümlülere sağlık hizmeti verilecek, İnsan onuruna dayalı hizmet anlayışı ile büyük kolaylıklar sağlayacak olan bir birim. Temel olarak sağlık birimimiz hem mahkumlara, hem de yönetimde bulunanlara büyük kolaylık sağlayacak" dedi.
Sağlık birimi açılışı sonrasında Protokol Heyeti ve davetliler sanatçı Turgay TANÜLKÜ ve ekibi tarafından sahnelenen ‘’SON KUŞLAR’’ isimli tiyatro gösterisini izlemek üzere Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu tiyatro salonuna geçtiler.


Sanatçı Turgay TANÜLKÜ oyun öncesinde Genel Müdürümüz Enis Yavuz YILDIRIM ile izleyici kadın hükümlülere karanfil dağıttı.


Oyun bitiminde hükümlüler tarafından yapılan bakır tablo sanatçı Turgay TANÜLKÜ tarafından Genel Müdürümüz Enis Yavuz YILDIRIM’a takdim edildi.


Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdal YÜCEL Genel Müdürümüz Enis Yavuz YILDIRIM’a plaket taktim etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.