İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

İşyurtları Ürün ve El Sanatları İzmir Fuarı Açıldı

İZMİR

İşyurtları Ürün ve El Sanatları İzmir Fuarı Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal UÇAR ve Genel Müdürümüz Enis Yavuz YILDIRIM'ın Katılımıyla Açıldı

Türkiye’de 61 Ceza İnfaz Kurumundaki atölyelerde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürün ve el sanatları malzemeleri İzmir’de düzenlenen fuarla beğeniye sunuldu. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri İşyurtları kurumu tarafından bu yıl 12 ncisi düzenlenen ‘İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’ 20 Mayıs 2017 tarihinde açıldı.

 

Karşıyaka Bostanlı sahilinde sergilenen fuarda, 61 Ceza İnfaz Kurumunda açılan atölye ve tesislerde meslek öğrenmek amacıyla üretime katılan hükümlü ve tutukluların yaptığı, gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenerek satışa sunuldu. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Eğitimden Sorumlu Daire Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nın da katılacağı fuarda, eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verilerek ayrıca elektronik izleme uygulamaları ile ilgili çalışmalarda anlatılacaktır.

 

Çalışmalar kapsamında hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin vatandaşların beğenisine sunulması, ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen temel eğitim ve mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirilmesi ve ilgili kurumlarla sürdürülen işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

 

Fuar açılışına Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal UÇAR, İzmir Valisi Erol AYYILDIZ, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz YILDIRIM, İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Dr.Vehbi Kadri KAMER, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ayhan AYGÜN, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa DOĞRU, kent protokolünden temsilciler, yargı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa DOĞRU açılışta yaptığı konuşmada; “Ceza infaz kurumlarında üretilen ürünlerin sergilendiği fuarımızın açılış törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Malum infaz sisteminin temel amacı hükümlüyü iyileştirmek, ıslah etmek, topluma yararlı bir birey olarak yeniden kazandırmaktır. Burada emeği geçen hükümlülerden başlamak suretiyle, tüm ceza infaz kurumlarının personeline, Genel Müdürlüğümüze, Genel Müdürümüze, Bakanlığımız yetkililerine ve Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada; “Ceza infaz kurumları işyurtlarımızın ülkemiz genelinde geleneksel hale getirdiği, fuarcılık etkinliklerinden İzmir’de 12. kez düzenlenen 2017 yılının İstanbul’dan sonra 3. Fuarına hoş geldiniz. Sözlerimin hemen başında öncelikle mazluma ve mağdura her zaman kapısını açmış, kapısına geleni çevirmemiş bir medeniyetin toprakları olan Anadolu’yu vatan yapmak için ve vatan tutmak için şehadete yürüyenlere bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Bu vesile ile yine görevi başında şehit olan son yargı şehidimiz, değerli meslektaşımız, değerli hukukçu, değerli idareci Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper beye de bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

 

 

Yine bu fuar vesilesiyle Sayın Başsavcımızı rahmetle anmışken, Sayın Başsavcımızın Bozkurt Açık Ceza İnfaz Kurumu faaliyetleri çerçevesinde yaptığı, planladığı bir marka çalışmasının; tekstil ürünlerine Zence markasının verilmesi ile ilgili çalışmanın, ki tescil aşamasını da geçmişti rahmetli başsavcımız, bu çalışmanın sonuçlarından Sayın Başsavcımızın çalışmalarının anısına; istifade edeceğimizi ve tekstil ürünlerimize Sayın Başsavcımızın anısına bu markayı kullanacağımızı yani Zence markasını İşyurtları tekstil ürünleri için kullanacağımızı arz etmek istiyorum. Değerli misafirler, ceza infaz kurumlarımızda bulunan hükümlü ve tutuklularımızın bizlere emanet olduğunu kabul ettiğimiz infaz sistemimizin temelinde insan ve insani yaklaşım düşüncesi hakimdir. Ceza adalet sistemimiz ve infaz sistemimizin temel amacı toplumun korunması, suç işlenmemesi ve suç nedeniyle verilen zararın giderilmesi olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda suç işleyen kişilerin tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, bu kişilerin topluma kazandırılarak, sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak hayatlarını sürdürmeleri bizler için son derece önemlidir.” diyerek konuşmalarına şöyle devam etti; “2016 yılında 25 bin 750 metrekare kapalı alana sahip 27 iş yurdu atölyesi tamamlanarak faaliyete geçirilmiştir. Yine 2016 ve 2017 yıllarında yapımına başlanan toplamda 47500 metrekare kapalı alana sahip 28 tesis 2017 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Endüstriyel üretim çalışmaları alanında ceza infaz kurumlarımızda bulunan 59 mobilya atölyesi ile 47 demir atölyesinde başta adalet sarayları olmak üzere ceza infaz kurumları ve çeşitli kamu kurumlarının ihtiyaçları karşılanmıştır. Fuarımıza teşrifleri ile bizleri onurlandıran ve her türlü faaliyetimizde yanımızda gördüğümüz Sayın Adalet Bakan Yardımcımıza, Sayın Valimize, teşriflerinden dolayı sayın misafirlerimize ve bu fuara emeği geçen Adalet Bakanlığı bürokrasisi başta olmak üzere ceza infaz kurumu yöneticilerine, ceza infaz kurumu çalışanları ve özellikle son 10 aydır büyük bir yoğunluğa rağmen kahramanca görevini yapan infaz koruma personeline ve bu fuardaki her bir üründe emeği, alın teri bulunan hükümlü ve tutuklulara teşekkürlerimi, şükranlarımı ifade ederek, saygı ile yüce heyetinizi selamlıyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal UÇAR açılışta yaptığı konuşmada; “Başta Cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz olmak üzere bu güzel eserlerin meydana gelmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim tek bir vatanımız var, gidecek hiçbir yerimiz yok. Anadolu coğrafyası biz bu topraklara geldiğimiz günden beri maalesef hiçbir şekilde rahat bırakılmadı, bırakılmayacak da biz bunu biliyoruz. Burada yaşayabilmenin bedeli uyanık olmak ve kararlı olmak. Çevremize baktığımız zaman Irak ve Suriye’de yaşananları gördüğümüzde devletsizliğin ne olduğunu görüyoruz. O yüzden biz devletimize sahip çıkmak, devletimizi korumak, büyütmek zorundayız. Son yaşadığımız hain darbe girişimi ve yıllardır yaşadığımız terör olaylarına baktığımızda bunları kimin beslediğini, kimin büyüttüğünü biliyoruz. Sebep, Anadolu’da Müslüman Türk toprağında bize huzur vermek istemiyorlar. Biz de bu fitneye düşmeyeceğiz, uyanık olacağız, içimizdeki hainlere fırsat vermeyeceğiz." dedi.

 

Fuar, 26 Mayıs 2017 tarihine kadar ziyaretçilerine açık kalacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.