İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

İşyurtları Kurumu İle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü Törenle İmzalandı

İŞ YURTLARI

İşyurtları Kurumu İle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü Törenle İmzalandı

Hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasını sağlamak; onlara bir meslek veya sanatı öğretmek veya var olan meslek ve sanatlarını koruyup geliştirmek amacıyla yürütülen işyurdu çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılan iş birliklerine bir yenisi daha eklendi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra hizmet binalarında ihtiyaç duyulan mobilya, tefrişat ve donatım unsurlarının işyurtlarında çalışan hükümlüler tarafından üretiminin ve montajının sağlanması ile söz konusu kurumlarda kat destek hizmetlerinin hükümlüler eliyle yürütülmesi konusundaki iş birliği kapsayan Protokol İşyurtları Kurumu Başkanı Murat Atan ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.


06.02.2020 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde yapılan imza törenine Başkan Murat Atan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı ve ilgili kurumların yetkilileri ile basın mensupları katıldı.
Törende konuşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, uzun yıllardır işyurtları ile iş birliği içinde güzel çalışmaların yürütüldüğünü ve hükümlülerin topluma kazandırılması ve atıl iş gücünün bu şekilde değerlendirilmesi amacıyla yapılan bu iş birliğinin çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek, bu protokol ile iş birliğinin artarak devam edeceğini belirtti.


Başkan Murat Atan da, Kurumun temel amacının hükümlülere bir meslek ve sanat kazandırarak onların tahliye sonrası hayatlarını idame etmelerine katkıda bulunmak olduğu belirtti. Başkan Murat Atan ayrıca, “180’den fazla meslek dalında yoğun bir şekilde meslek eğitim çalışmaları yürütüyor, onların tekrar suç işleyip ceza infaz kurumlarına dönmelerini önlemek amacıyla bu çalışmalarımızı istihdama yönelik belgelendirme faaliyetleriyle destekliyoruz. Bunun aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Son dönemde birçok hükümlünün kalfalık, ustalık ve mesleki yeterlilik belgesi almasını sağlayarak bu yolda önemli adımlar attık. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüyle yapılacak bu iş birliğine çok önem veriyor, yürüttüğümüz çalışmalara katkı sunacağını düşünüyoruz. Protokol ve bu kapsamda yapılacak çalışmalar için başta Genel Müdürümüz olmak üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanlarına, Kurum personelimize ve hükümlü/tutuklulara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Protokol’ün imzalanmasının ardından Kurum adına hediye takdimi yapıldı ve her iki Kuruma ait tanıtım filmlerinin izlenmesini müteakip tören sona erdi.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.