İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

14. Geleneksel İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Ankara'da Açıldı

İŞ YURTLARI

14. Geleneksel İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Ankara'da Açıldı

Artık geleneksel hale gelen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu tarafından her yıl 8 farklı lokasyonda düzenlenen fuarın bu ayki ayağı Ankara'da düzenlenmiş olup Genel Müdürlük web sitesi üzerinden fuardan kareler ve özet bilgiler aşağıdaki şekliyle paylaşılmıştır.

 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri İşyurtları kurumu tarafından düzenlenen 14. Geleneksel İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı 26 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da açıldı. Türkiye’de 123 Ceza İnfaz Kurumundaki atölyelerde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürün ve el sanatları malzemeleri Ankara’da düzenlenen fuarla beğeniye sunuldu.

 

Çalışmalar kapsamında hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin vatandaşların beğenisine sunulması, ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen temel eğitim ve mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirilmesi ve ilgili kurumlarla sürdürülen işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

 

Fuar açılışına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet AKARCA, HSK Başkan Vekili Mehmet YILMAZ, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri KASIRGA, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal UÇAR, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet DANİŞ, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İPEK, Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcıları Cengiz ÖNER, Mustafa EROL, Ömer Faruk AYDINER ve Şaban YILMAZ, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz YILDIRIM, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih BELVİRANLI, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Tetkik Hakimleri ve kent protokolünden temsilciler, ile vatandaşlar katıldı.

 

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal UÇAR ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz YILDIRIM'ın açılış konuşmasının ardından protokol heyetince standlar gezildi. Türkiye'nin farklı illerinde bulunan 123 ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit üründen oluşan fuar, 02 Ekim 2017 tarihine kadar ziyaret edilecektir." denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.