İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Memur, Memur Emeklisi, İşçi, Esnaf ve Çiftçi Emeklilerinin Aylıkları Ne Oldu ?

GÜNDEM

Memur, Memur Emeklisi, İşçi, Esnaf ve Çiftçi Emeklilerinin Aylıkları Ne Oldu ?

SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli milyonlarca vatandaş ve kamuda görevli memurların, temmuz ayından itibaren alacakları zamlı maaşları belli oldu. Açıklanan enflasyon verilerine göre alacakları zam miktarı kesinleşen vatandaşlar, maaşlarına yansıyacak zam miktarını sorguluyor. Peki, memur ve emekli maaşları ne kadar oldu?

Memurlara yüzde 5 toplu sözleşme zammının yanı sıra yüzde 1.01enflasyon farkıyla birlikte yüzde 6.01 zam yapıldı.

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte devlet memurlarının ve milyonlarca emeklinin alacağı zamlar da belli oldu. Açıklanan oranlara göre, en düşük memur maaşı 3 bin 512 liradan 3 bin 723 liraya, en düşük memur emekliaylığı da 2 bin 379 liradan 2 bin 522 liraya yükselecek. İşte, emekli ve memurların maaşlarına yansıyacak zamma ilişkin detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre TÜFE yıllık yüzde 15.72 olarak gerçekleşti. Aylık TÜFE ise yüzde 0.03 oranında artış gösterdi. Bununla birlikte emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına Temmuz ayında yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerinin aylıkları da yüzde 6 seviyesinde artacak.

ZAMLI MAAŞLAR BELLİ OLDU

En düşük memur maaşı 3 bin 512 liradan 3 bin 723 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 2 bin 379 liradan 2 bin 522 liraya yükselecek.

En düşük SSK emeklisinin maaşı bin 888 liradan bin 983 liraya, Bağ Kur emeklisinin maaşı da bin 690 liradan bin 775 liraya yükselecek.

2019 yılının temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve memur emeklilerinin maaşlarına enflasyon farkı da yansıtılacak. Böylece alacakları zam oranı yüzde 6 olacak.

Bir öğretmenin maaşı 4 bin 737 liradan 5 bin 22 liraya yükselecek.

Polis memurunun maaşı 5 bin 375 liradan 5 bin 698 liraya yükselecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.