İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İPEK Görevinden Ayrıldı !

GÜNDEM

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İPEK Görevinden Ayrıldı ! Yerine Kim Geldi ?

1 Ocak 2014'den beri Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Kenan İpek'in Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alındığı öğrenildi. Adalet Bakanı Gül ise İpek'in, kendi isteği ile görevinden ayrıldığını söyledi. 

 

İpek, 62. ve 63. Hükümet dönemlerinde Adalet Bakanlığı görevlerinde bulundu. İpek'in bürokraside başka bir göreve atanabileceği de ifade ediliyor. 

 

Hükümet Sözcüsü Bozdağ şunları söyledi:

 

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini başarıyla yapan ve isteğiyle görevinden ayrılan Kenan İpek'e, gönülden teşekkür ediyorum.

 

Görev süresince Kenan İpek, adalet politikalarımızın hayata geçirilmesine,yargıya,milletimize ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur.

 

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden isteğiyle ayrılan Kenan İpek Bey'e bundan sonraki görevinde ve yaşamında başarılar diliyorum.

 

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığına atanan,Müsteşar Yrd. ve OHAL Komisyonu Bşk.Selahaddin Menteş'i tebrik ediyor;görevinde başarılar diliyorum.

 

 

Selahaddin Menteş Kimdir ?

 

3 Ekim 1970 Malatya doğumlu olan Menteş, ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Sivrice İlköğretim Okulu, Sivrice Ortaokulu ve Sivrice Lisesinde yaptı.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Menteş buradan 1994 yılında mezun oldu.

1995 yılı Eylül ayında Elazığ Adli Yargı Hakim Adayı olarak kamu görevine başlayan Adale Bakanlığı yeni Müsteşarı Menteş, stajını bitirdikten sonra 1998 yılında Denizli Buldan hakimi olarak atandı. Buldan da ki görevinden sonra Eskişehir-Han, Adıyaman-Gölbaşı hakimi olarak görev yapan Menteş, bu görevleri sırasında Kadastro Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemelerinde çalıştı.

2006 yılında Diyarbakır’da CMK 250 maddeyle yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde üye hâkim olarak görev yaptı.

2010 yılında Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerini 2012 Haziran ayına kadar yürüttü.

 

 

Teşekkürler...

 

Sayın Kenan İPEK'in biz ceza infaz kurumu personeline olan, samimi destekleri hiçbir zaman unutulamaz. Herşey için kendilerine tekrardan bu mesleğin bir personeli olarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.