İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

'İçeride Çocuk Var' Proje Kapsamındaki Adalet Anaokulu Yenilendi !

GENEL MÜD.

"İçeride Çocuk Var" Proje Kapsamındaki Adalet Anaokulu Yenilendi !

Genel Müdürlüğümüz ile Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı işbirliği ile "İçeride Çocuk Var" projesi kapsamında yenilenen Adalet Anaokulu hizmete açılmıştır.


Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde 21/01/2016 Perşembe günü yapılan açılış törenine Genel Müdürümüz Enis Yavuz YILDIRIM, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami HATİPOĞLU, Genel Müdür Yardımcısı Fatih BELVİRANLI ve Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Nevin ÖZGÜN ile çok sayıda davetli katılmıştır.


Genel Müdürümüz Enis Yavuz YILDIRIM yaptığı açılış konuşmasında; cezaevlerinde son 10 yılda yaşanan değişim için insan odaklı çalıştıklarını, ceza infaz kurumlarında annelerinin hapiste olması nedeniyle 421 çocuğun kaldığını, buradaki çocuklara sağlanan imkanların Türkiye'deki ceza infaz kurumlarında kalan tüm çocuklara sağlanmasını arzu ettiklerini, 11 ceza infaz kurumunda kreş ve anaokulu hizmeti verildiğini, bunun dışında kalan çocukların da Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde sıra beklemeksizin anaokulu imkanlarından yararlanmalarının sağlandığını söylemiştir.


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami HATİPOĞLU ve Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Nevin ÖZGÜN de açılış konuşmalarını yapmışlardır.


Proje kapsamında yenilenen Adalet Anaokulu'nda, binanın kaplamaları çocuklar için renklendirilmiştir. Dış alandaki tüm zeminler yenilenerek kum havuzu, bisiklet parkuru ve oyun parkı yapılmış, yeşil alanlar arttırılarak bahçeye küçük amfitiyatro bölümü yapılmıştır. Anaokulunun içi de çocuklar için renklendirilerek hijyenik zemin kaplamaları yapılmıştır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.