İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

CTE'den, Covid-19 Salgını Nedeniyle İzolasyon Süresinin Uzatıldığına Dair Duyuru

GENEL MÜD.

CTE'den, Covid-19 Salgını Nedeniyle İzolasyon Süresinin Uzatıldığına Dair Duyuru

Hatırlanacağı üzere Ceza İnfaz Kurumları bünyesinde çalışan 70 bin civarında personel mart sonu itibariyle kurumlara gönderilen yazı ile 2 aydır gerek ceza infaz kurumları bünyesinde gerekse okul yurtlarında izolasyonda bulunmakta idi. Personelin ailesinden ve sevenlerinden ayrı geçirdiği bu zorlu 2 ayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme süreci ile ilgili duyurusundan sonra her ne kadar ümitlenmiş olsalarda Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun tavsiyeleri üzerine güvenlik nedeniyle izolasyon sürecinin uzatıldığı aşağıdaki yazı ile kurumlara tebliğ edilmiştir. Yazıda aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir.

"Ülkemiz genelinde COVİD-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, ceza infaz kurumlarımızdaki personelin mahallinde uygun görülen yerlerde hem kendi sağlığı hem de hükümlü ve tutukluların salgından korunması amacıyla, Bilimsel Danışma Kurulunun ceza infaz kurumlarına yönelik tavsiye kararları dikkate alınarak, Genel Müdürlüğümüzce ceza infaz kurumlarındaki personel ilgi yazımız ile 31/05/2020 tarihine kadar izolasyona tabi tutulmuştur.

COVİD-19 salgını kapsamında izolasyona tabi personel ile ilgili olarak söz konusu uygulamaya 15/06/2020 tarihine kadar devam edilmesi hususunda gereğini rica ederim. "

Yılmaz ÇİFTCİ - Hakim - Bakan a. Genel Müdür " denilmiştir.

Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Telegram Grubumuza Buradan Katıl

Youtube Kanalımıza Buradan Abone Ol

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.