İnfaz ve Koruma Memurları Haber Sitesi

Ceza İnfaz Kurumlarındaki Çocuklar İçin Ücretsiz Mektup Gönderimi Başladı.

GENEL MÜD.

Ceza İnfaz Kurumlarındaki Çocuklar İçin Ücretsiz Mektup Gönderimi Başladı.

Türk Kızılayı ile Genel Müdürlüğümüz arasında ve PTT Genel Müdürlüğü desteğiyle “çocukların ücretsiz mektup gönderimine" yönelik yürütülen işbirliği çalışmaları, 2016 yılı içinde Türk Kızılayı yetkilileri ile yapılan pek çok görüşmenin ardından olumlu sonuçlanmıştır.


Bu kapsamda cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü çocukların yazdıkları mektupların gönderilmesinde ödedikleri pul masraflarının Türk Kızılayı tarafından karşılanması kararlaştırılmış ve çocukların ücretsiz mektuplaşmasını sağlamak için gerekli miktarda posta pulları bastırılarak Genel Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Teslim edilen pulların, ceza infaz kurumunda bulunan çocuklara dağıtımının yapılması için posta yoluyla kurumlara gönderilmiştir.


Bu uygulama ile hükümlü ve tutuklu çocukların; aile üyeleri, arkadaşları ve istedikleri herhangi bir kişi, kurum veya kuruluşa duygu ve düşüncelerini ifade etmesi, çevre ve toplumla olan ilişkilerini güçlendirilmesi amaçlanmış olup, maddi yetersizlik nedeniyle yazdıkları mektupları gönderemeyen çocukların önündeki engellerde kaldırılmış olacaktır.


Bununla birlikte çocukların, ailelerine ve arkadaşlarına bayramlarda ve özel günlerde gönderebilecekleri tebrik kartlarınında hazırlanması da planlanmakta olup; Türk Kızılayı ile yapılacak protokol ile bu uygulamaların sürekliliğinin sağlanması ve genişletilmesi hedeflenmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.